PORTO RUTINSKI SAVLADAO BENFIKU U DERBIJU: Domaći slavili na "Dragau"za četvrtfinale portugalskog Kupa!
Foto: Profimedia

kup portugala

PORTO RUTINSKI SAVLADAO BENFIKU U DERBIJU: Domaći slavili na "Dragau"za četvrtfinale portugalskog Kupa!

Reklo bi se da je domaća ekipa do pobede došla neočekivano lako

Objavljeno: 00:03h

Fudbaleri Porta ubedljivo su savladali Benfiku sa 3:0 (3:0) na svom "Dragau" i plasirali se u četvrtfinale portugalskog Kupa.

Tim Serža Konseisaa je igrao fantastično preko kontranapada i sva tri pogotka postigli su u prvom poluvremenu preko Evanilsona u prvom i 31. minutu i Vitinje. Interesantno, Evanilson je u završnici prvog dela stigao da zaradi isključenje, pa je tako Porto sa igračem manje ušao u nastavak duela. Benfika je uspevala da zatrese mrežu Marčesina u dva navrata, ali su im oba pogotka poništena. Posebno je dugo trajala provera drugog pogotka budući da je trajala nekoliko ninuta po postizanju gola od strane Otamendija koji je meč završio ranije zbog crvenog kartona u nadoknadi.

FK Porto
foto: Profimedia

Prvobitno poništeni gol, uprkos vođstvu od 3:0 naterao je navijače "Dragaa" na slavlje, a isto je bilo i kada je isključen zbog prgavog starta nad Luisom Dijazom.

Ostalo je 3:0, što znači da je to najubedljivija pobeda nekog od dva tima u međusobnim duelima u poslednjih 11 godina. Poslednji put kada je razlika bila veća od dva gola dogodilo se 2010. i tada je Porto trijumfovao sa 5:0, takođe na "Dragau".

(Espreso/Sportske.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.