OVO JE NEVEROVATNO: Francuski klub je zbog svojih navijača pretpeo KAZNU koju skoro niko nije dobio!
Foto: Profimedia

drakonska

OVO JE NEVEROVATNO: Francuski klub je zbog svojih navijača pretpeo KAZNU koju skoro niko nije dobio!

Podsetimo, Lionu je prošlog meseca oduzet i bod u Ligi 1 zbog pomenutog incidenta sa Pajeom

Objavljeno:

Deset dana nakon incidenata na meču 3. kola Kupa Francuske između Pariza i Liona stigla je reakcija Fudbalskog saveza Francuske.

Preciznije, stigle su kazne. I to nimalo blage. Očekivalo se u početku da će meč biti nastavljen, potom i da će se ponoviti, ali reprize neće biti.

Krovna kuća francuskog fudbala donela je odluku da oba kluba izbaci iz takmičenja zbog tuče navijača na tribinama, što znači da će Nica, koji je jednog od klubova trebalo da sačeka u narednoj rundi, direktno dalje.

Pride će Lion, čiji su huligani divljali i pre mesec dana – pogodili DimitrijaPajea flašicom u glavu – biti suspendovan iz takmičenja za narednu sezonu, dok će u aktuelnoj na gostovanjima igrati bez prisustva navijača u svim domaćim takmičenjima, što se odnosi i na Ligu 1. Moraće Olimpik da izdvoji i 52.000 evra na ime novčane kazne, kao i da nadoknadi štetu na tribini drugoligaša koju su naneli njegovi navijači.

Pariz je prošao znatno blaže. Kasu će olakšati za 10.000 evra, dok će narednih pet utakmica koje je trebalo da odigra na svom stadionu, igrati na neutralnom terenu.

Podsetimo, Lionu je prošlog meseca oduzet i bod u Ligi 1 zbog pomenutog incidenta sa Pajeom.

(Espreso/Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.