KORAK DO BESMRTNOSTI: Koje naše legende su zaslužile da kroče u Kuću slavnih?(FOTO) (ANKETA)
Foto: Profimedia / Saša Pavlić Koky

VI GLASATE!

KORAK DO BESMRTNOSTI: Koje naše legende su zaslužile da kroče u Kuću slavnih?(FOTO) (ANKETA)

Juga je sa njima imala zlatne momente, a oni su svojim delom na terenu i van njega dokazali da im je mesto među najboljima
Objavljeno:

4. Dejan Bodiroga - igrao za Real, PAO i Barsu, i u svakom timu je postao legenda. Bio je MVP Evrolige, Mundobasketa, grčkog i španskog prvenstva. Dvostruki prvak Evrope sa Panatinaikosom.

foto: Profimedia

5. Dragan Kićanović - navijači Partizana vole da kaću da je bio najveći koji je ikada kročio na parket. Sa Jugoslavijom je uzeo zlatnu medalju na Evropskim prvenstvima 1973, 1975, 1977, srebrnu medalju na 1981. i bronzanu 1979. Sa Svetskih prvenstava ima zlatnu medalju sa Svetskog prvenstva 1978. u Manili, srebrnu sa Prvenstva sveta 1974. u Portoriku i bronzanu medalju sa Prvenstva sveta 1982.

foto: Fonet

6. Zoran Slavnić - još jedan neprikosnoveni plejmejker, prava legenda, a spada u jedne od najboljih igrača Zvezde u njenoj istoriji. FIBA ga je 1991. godine uvrstila među pedeset najboljih svetskih igrača svih vremena. Pod njegovim vođstvom stasali su kasnije najznačajniji plejmekeri poput Dražena Petrovića,Aleksandra Đorđevića, Saše Obradovića i NBA zvezda Tonija Kukoča i Dina Rađe.

foto: Dragan Kadić
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.