VASA MICIĆ: Ne baš zrelo s naše strane, ali...
Vasilije Micić, Foto: KSS

dobro se završilo

VASA MICIĆ: Ne baš zrelo s naše strane, ali...

Plejmejker Srbije je ipak zadovoljan i ističe da je ovo bio meč za građenje karaktera i timskog duha

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Srbije je ostvarila i drugu pobedu u avgustovskom "prozoru" kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Srbija je u Istanbulu pobedila Tursku 79:72 u meču šestog kola Grupe I, druge faze kvalifikacija za Mundobasket, koji će biti igran naredne godine.

1 / 4 Foto: Starsport©

Vasilije Micić je posle lakše povrede skočnog zgloba u četvrtak protiv Grčke ipak bio na raspolaganju selektoru Svetislavu Pešiću.

Iako su imali ubedljivu prednost, "Orlovi" su dozvolili domaćinu da izjednači na 71:71, ali su u finišu ipak odbili napad i slavili. Vasa ističe da je ovakav meč sa Turskom Srbiji bio potreban.

- Bila je ovo baš interesantna utakmica! Uzbudljiva svakako, ali ne baš mnogo zrela sa naše strane u drugom poluvremenu. Međutim, najvažnije je da smo pobedili. Bio je ovo meč za građenje karaktera i građenje timskog duha, ali sam srećan zbog pobede - rekao je Micić po završetku meča.

Dejan Bodiroga, Vasilije Micić, Dragan Bjelogrlić, Milan Aleksić
foto: @Starsport/Srđan Stevanović

Srpski plejmejker je na terenu proveo skoro 30 minuta, a postigao je samo pet poena.

- Sama utakmica je bila sjajna, ali ne baš s naše strane pošto smo uspeli da prokockamo veliku prednost. Turci su jaki, znali smo mi koji oni kvalitet poseduju. Mi smo strpljivo, pametno, došli do pobede u neizvesnoj završnici. Svaka utakmica je priča za sebe, ali i ova sigurno da može da posluži da pogledamo gde smo, da ispravimo šta treba. Tek smo 20 dana zajedno - zaključio je Micić.

Grčka je u Atini pobedila Belgiju 85:68, dok je u Letonija u gostima bila bolja od Velike Britanije 87:80.

Letonija je prva na tabeli Grupe I sa 11 bodova, dok je Grčka druga sa 10. Srbija i Belgija imaju po devet, dok je Turska pretposlednja sa osam bodova. Velika Britanija je poslednja sa sedam bodova.

Do kraja kvalifikacija za Mundobasket svaka reprezentacija će odigrati još po četiri utakmice. Plasman na SP 2023. izboriće po tri najbolje plasirane selekcije iz svake grupe.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.