PARTIZAN U SKOPLJU ZALEČIO RANE IZ BERLINA: Crno-beli ostali na maksimalnom učinku u ABA ligi!
Košarkaši Partizana upisali novu pobedu u ABA ligi, Foto: Starsport©

aba liga 2. kolo

PARTIZAN U SKOPLJU ZALEČIO RANE IZ BERLINA: Crno-beli ostali na maksimalnom učinku u ABA ligi!

Moramo reći da je uprkos nepopularnom terminu odigravanja ove utakmice, dvorana Jane Sandanski u Skoplju bila ispunjena do poslednjeg mesta

Objavljeno:

Košarkaši Partizana savladali su u Skoplju ekipu MZT-a sa 92:74 i tako upisali i drugu pobedu u ABA ligi, čime su zadržali maksimalni učinak u regionalnom takmičenju.

Furiozna prva četvrtina košarkaša Partizana. Crno-beli su od samog starta uspostavili svoj način igre i odmah stekli osetniju prednost, odbrana je bila na visokom nivou, što govori da je Partizan primio svega 9 poena, a postigao 25. U napadu je prednjačio Dante Egzum koji je vodio glavnu reč u ofanzivnom delu terena.

Druga četvrtina nam je donela utakmicu sa više ritma na terenu. Domaćem timu je proradio šut za tri, a moramo reći i da u nekim momentina ovog perioda odbrana crno-belih nije bila na zavidnom nivou, što je u mnogome naljutilo Željka Obradovića koji je imao svašta da kaže svojim igračima na tajm-autu. Srećom po Partizan, u napadu je proradio Džejms Naneli koji je ubacio nekoliko bitnih šuteva, u trenucima kada je MZT topio prednost Partizana. Na kraju su prvo poluvreme crno-beli prviveli u lepom ritmu i na pauzu otišli sa pristojnom razlikom 48:32.

Za razliku od druge, u trećoj četvrtini je Partizan imao totalnu kontrlu meča. Odbrana je bila višem nivou u odnosu na prethodni kvartal, što je automatski omogućilo više lakših poena. Razigrali su se Kevin Panter i dok su Naneli i Egzum održavali svoje visoke procente šuta u tako treću četvrtinu završili sa velikom prednosti.

Poslednju period je bio u praktičnom odrađivanju posla. Crno-beli su slomili otpor domaćih i u poslednjih deset minuta košarke u Skoplju su samo povećavali prednost i tako stigli do druge pobede u ABA ligi. Svoje minute u četvrtoj je sjajno iskoristio Tristan Vukčević koji je imao nekoliko dobrih poteza. Dok je do svog šuta došao i Danilo Anđušić.

Moramo reći da je uprkos nepopularnom terminu odigravanja ove utakmice, dvorana Jane Sandanski u Skoplju bila ispunjena do poslednjeg mesta , a navijači obe ekipe su napravile sjajnu atmosferu.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.