ANĐUŠIĆ OTKRIO ŠTA MU JE REKAO OBRADOVIĆ KADA SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI: Gospodski potez trenera Partizana!
Danilo Anđušić, Foto: Emilija Jovanović

kapa dole!

ANĐUŠIĆ OTKRIO ŠTA MU JE REKAO OBRADOVIĆ KADA SE PRIKLJUČIO REPREZENTACIJI: Gospodski potez trenera Partizana!

Iskusni strateg vrlo zna šta znači reprezentativa košarka

Objavljeno: 13:00h

Košarkaš Partizana i reprezentativac Srbije Danilo Anđušić je rekao kako nije bilo dileme da li će zaigrati u kvalifikacijama za Mundobasket, uprkos tome što se crno-beli nalaze u jako teškoj situaciji.

Desetkovani Partizan je ubedljivo poražen u Pireju, a Željko Obradović je svoje igrače dao na raspologanje Svetislavu Pešiću za mečeve protiv Velike Britanije i Turske.

- Mnogo, uvek je posebno zadovoljstvo kada može da se uradi nešto za nacionalni tim. Dobro je i što je došlo do dogovora klubova i reprezentacije da možemo da budemo spremni za ovaj 'prozor'. Velika je stvar od strane oba večita rivala, što su to učinili u ovakvom trenutku. Bitno je da smo mogli da pomognemo i pokušaćemo da svojim iskustvom i kvalitetom utičemo i na pozitivan ishod meča sa Turskom - rekao je Anđušić u razgovoru za "Mozzartsport".

Koliki je bio uticaj Željka Obradovića i vrha kluba?

Danilo Anđušić
Danilo Anđušićfoto: Starsport©

- Mnogo veliki. Željko je bio prvi koji je meni, još i pre nego što je doneta ta odluka, rekao da je reprezentacija na prvom mestu i da je u interesu naše košarke, reprezentacije i zemlje da se plasiramo na Mundobasket. Zato je i govorio, u slučaju da možemo da pomognemo, da će uvek biti spreman da nas pusti. Takav je bio stav i celog kluba. Makar i po cenu poraza u Pireju ili da odigramo utakmicu u skraćenoj rotaciji. On i klub su odmah podigli ruku da se pomogne Srbiji, bez obzira na to što smo već tada imali sedam-osam igrača na treningu. Nismo mogli da odradimo trening normalno zbog manjka ljudi, ali nama je bilo dozvoljeno da se uključimo u reprezentaciju - poručuje Anđušić.

Srbija je u izuzetno teškom meču uspela da savlada Britance, a sada sledi meč sa Turskom u Beogradu u ponedeljak.

(Espreso/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.