VRANEŠ NEMA DILEMU PRED DERBI: "Moj favorit je uvek bio i uvek će biti Partizan"!
Slavko Vraneš u dresu Partizana, Foto: Starsport©

bez razmišljanja!

VRANEŠ NEMA DILEMU PRED DERBI: "Moj favorit je uvek bio i uvek će biti Partizan"!

Jedan od najviših košarkaša koji su ikada zaigrali na ovim prostorima ističe kako će “grobari” sigurno biti šesti igrač u duelu protiv Crvene zvezde

Objavljeno: 16:15h

Legendarni centar Partizana i Crvene zvezde, Slavko Vraneš, najavio je prvi “večiti” derbi koji će biti odigran u Evroligi.

Jedan od najviših košarkaša koji su ikada zaigrali na ovim prostorima ističe kako je za njega prvi “večiti” derbi predstavljao jedno posebno iskustvo.

- Prvi ‘večiti’ derbi mi je objasnio i dočarao iz prve ruke pravo značenje derbija. Sve druge utakmice su slične, ali derbi je totalno priča za sebe. Bilo je lepo biti deo ekipe u kojoj smo svi funkcionisali kao jedan i imali takve navijače - sa zadovoljstvom se prisetio Vraneš perioda kada je branio crno-beli dres.

Učesnik fajnal fora Evrolige sa ekipom Partizana smatra kako je derbi “ukidanjem” gostujućih navijača delimično izgubio draž.

- Taj meč se od drugih razlikuje po važnosti, pristupu, odnosu i tradiciji koja se neguje godinama. Po mom mišljenju, derbi je delimično izgubio svoju draž od trenutka kada se uvelo “pravilo” da u dvorani nema navijača protivničke ekipe, detalje znate…

Slavko Vraneš
foto: Starsport©

Podršku navijača navodi kao razlog zašto domaći tereni u derbijima važe za “neosvojive tvrđave”.

- Ogromna želja ekipe, maksimalna koncentracija i najjača podrška navijača u tim utakmicama su razlog. U ‘večitom’ derbiju se bukvalno brani čast i ugled.

Vraneš ističe kako će “grobari” sigurno biti šesti igrač za ekipu Željka Obradovića u duelu sa Crvenom zvezdom.

- Najveći adut Partizana je što se ekipa uigrala i što će igrati u Štark areni, popunjenoj do poslednjeg mesta. Navijači će standardno napraviti vrhunsku atmosferu i navijanjem biti šesti igrač.

U timu crveno-belih nije izdvojio najjače oružje.

- Mislim da će protiv Partizana biti bez aduta - kroz smeh je rekao Slavko.

Na pitanje kome pripada uloga favorita, nije imao dilemu.

- U derbiju moj favorit je uvek bio i uvek će biti Partizan!

(Espreso/ basketballsphere.com/ Igor Pavlović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.