ZVEZDA I PARTIZANU ŽESTOKOJ BORBI ZA TOP 8: Evo ko ima TEŽI POSAO u nastavku sezone - favorita više nema!
Partizan i Zvezde u Evroligi, Foto: Starsport

RASPORED "VEČITIH"

ZVEZDA I PARTIZANU ŽESTOKOJ BORBI ZA TOP 8: Evo ko ima TEŽI POSAO u nastavku sezone - favorita više nema!

Kompletan raspored Crvene zvezde i Partizana za mesec januar

Objavljeno: 17:53h

Košarkaše Crvene zvezde i Partizana čekaju izuzetno važni mečevi u januaru, a čini se da Evroliga nikada nije bila ovako ujednačena po kvalitetu timova.

Više nije iznenađenje da bilo koji velikan doživi poraz od klubova sa daleko nižim budžetima i ambicijama, ali istina je da se borba tek zahuktava.

"Večiti" će u novoj godini juriti plasman u Top 8, a ono što će umnogome odrediti rasplet elitnog košarkaškog takmičenja je raspored.

Crveno-beli i crno-beli nisu na dobar način započeli sezonu, a sada plasman u plej-of ne bi bio nikakva senzacija. Zavidne timove imaju na raspolaganju Duško Ivanović i Željko Obradović, ali videćemo ko će imati bolju strategiju u nastavku sezone.

Duško Ivanović
Duško Ivanovićfoto: Starsport©

Veliki ulog je i u ABA ligi, ali tamo "večitima" ove sezone nema ni blizu timova po kvalitetu. Svakako, i to će uticati na igrače, a i jedni i drugi ove sezone kubure sa povredama, mada, klub sa Malog Kalemegdana je trenutno u jako teškoj situaciji.

Crvena zvezda je trenutno na skoru od osam pobeda i osam poraza, dok je Partizan i dalje na negativnom učinku od 9 poraza i osam pobeda, što im donosi desetu, odnosno 11. poziciju na tebeli.

Mečevi koje večiti igraju protiv Žalgirisa, odnosno Valensije će biti ključni za beogradske timove.

Željko Obradović
Željko Obradovićfoto: Starsport©

Čini se da aktuelni šampion Jadrana ima nešto zahtevniji zadatak, ali to zbog duela sa Real Madridom koji ga čeka posle praznika. Prethodno će na Badnje veče gostovati Valensiji gde Zvezda sasvim realno može da se nada pobedi.

Drhtali su mnogi klubovi pred Ivanovićevom četom, ali crveno-beli su pre njegovog dolaska imali neprijatan susret sa Monakom. Međutim, ništa nije nemoguće pred navijačima u Pioniru, ali, mora se uzeti u obzir da je ovo tim projektovan za F4 Evrolige.

Potom sledi meč sa Žalgirisom gde imaju šansu da ponove partiju iz prvog meča. Zatim nam sledi novi večiti derbi koji osim standardnog uloga, nosi mnogo više. Još uvek su sveža sećanja sa prvog istorijskog derbija, ali, ovaj će biti značajniju trci za Top 8. Poslednjeg dana januara Zvezda će gostovati Virtusu koji igra jako promenljivo ove sezone, gde takođe ima velike šanse da zabeleži novi trijumf.

CRVENA ZVEZDA RASPORED

06.01 - Gostuje Valensiji

10.01 - Dočekuje Real Madrid

12.01 - Dočekuje Monako

20.01 - Gostuje Žalgirisu

27.01 - Dočekuje Partizan

31.01 - Gostuje Virtusu

Čini se da košarkaši Partizana imaju nešto lakši raspored jer među narednim rivalima nemaju nijednog "favorita na papiru", osim Monaka koji gostuje u Beogradu, što automatski daje vetar u leđa crno-belima. Gostovanje u Tel Avivu bi moglo da bude nezgodno, ali Partizan je već pokazao da može da igra sa ekipom Makabija i zabeležeo je poprilično sigurna pobeda.

Potom će izabranici Željka Obradovića imati priliku da se osvete ekipi Baskonije za poraz kada su primili preko 100 poena i prokockali vođstvo koje su imali u većini meča. Međutim, to je tim koji se sa razlogom trenutno nalazi u vrhu tabele.

Baš kao i Zvezda i Partizan će imati gostovanje Valensiji u Španiji i to će biti duel pred večiti derbi.

PARTIZAN RASPORED

05.01 - Dočekuje Monako

11.01 - Gostuje Makabiju u Tel Avivu

13.01 - Dočekuje Baskoniju

19.01 - Gostuje Valensiji

27.01 - Gostuje Crvenoj zvezdi

31.01 - Dočekuje Asvel

Ono što je svakako na strani košarkaša Partizana je zdravstveni bilten koji povoljan, dok su rezultati sa početka sezone bili uslovljeni povredama ključnih igrača.

Crvena zvezda s druge strane ima ozbiljne probleme sa povredama, a na sve se to nadovezala konfuzija oko Fakunda Kampaca koji, kako stvari stoje, neće zaigrati u Evroligi sve do marta.

Luka Vildosa će pauzirati sve do večitog derbija, a prethodno su na spisku povređenih bili Hasan Martin i Nikola Ivanović.

Sve u svemu, pred "večitima" su ključni mečevi, a možda je vreme i da timovi dobiju nove heroje.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.