NEZAUSTAVLJIVI NIKOLA JOKIĆ! Srbin novim tripl-dablom ponovo ispisao istoriju NBA lige (VIDEO/FOTO)
Nikola Jokić na utakmici Denvera i Portlanda, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

MVP, MVP, MVP!

NEZAUSTAVLJIVI NIKOLA JOKIĆ! Srbin novim tripl-dablom ponovo ispisao istoriju NBA lige (VIDEO/FOTO)

Srbin je dvocifrene statističke kolone imao pred kraj treće četvrtine i trener Majk Meloun kasnije ga je više štedeo na parketu

Objavljeno:

Ako je neko od početka ili tokom tekuće sezone postavljao pitanje da li Nikola Jokić može da bude treći put zaredom MVP NBA lige, opet je dobio odgovor.

Po 13. put ove sezone po čemu je rekorder i 89. put u karijeri (samo Rasel Vestbruk i Lebron Džejms imaju više od aktuelnih igrača) upisao tripl-dabl.

Nikola Jokić na utakmici Denvera i Portlanda
Nikola Jokić na utakmici Denvera i Portlandafoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Somborac je imao učinak od 36 poena, 12 skokova i 10 asistencija, a promašio je samo jednom iz igre (13/14) i jednom sa penala (9/10).

Dvocifrene statističke kolone reprezentativac Srbije imao je pred kraj treće četvrtine i trener Majk Meloun kasnije ga je više štedeo na parketu.

Nikola Jokić ponovo je ispisao istoriju pošto je tek četvrti put u NBA neki igrač upisao 30+ poena uz 90 odsto ili više šuta iz igre.

To je uradio Vilt Čemberlen (1966. i 1967. godine) i Srbin 2018. i danas.

Nikola Jokić posle utakmcie Denvera i Portlanda
Nikola Jokić posle utakmcie Denvera i Portlandafoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Kao šlag na tortu, Denver je na svom parketu pobedio Portland 122:113, a tokom utakmice razlika je išla i do +20 u korist Nagetsa.

U pobedničkom sastavu Majkl Porter imao je 23 poena, Džamal Marej 17, Brus Braun 12, a poslednji dvocifreni Aron Gordon sa jednim poenom manje.

Demijen Lilard nastavio je sa odličnim partijama i upisao je 44 poena, Grant je stao na 18, Simons je imao 14, a Šerp 13 poena.

Nikola Jokić pokazao je i Jusufu Nurkiću ko je glavni na parketu pošto je Bosanac imao šest poena i 10 skokova uz dve asistencije.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.