VELIKA NEIZVESNOST: Međusobni okršaj Zvezde i Partizana koji sledi bi mogao da bude eliminacioni za plej-of
Detalj sa utakmice Partizan - Crvena zvezda, Foto: Starsport©

predstoji važan duel

VELIKA NEIZVESNOST: Međusobni okršaj Zvezde i Partizana koji sledi bi mogao da bude eliminacioni za plej-of

Srpski klubovi i dalje ciljaju Top 8

Objavljeno: 22:06h

Loša nedelja u Evroligi za večite, a to znači samo jedno - pad na tabeli elitnog takmičenja i odvajanje od Top 8 faze koju ciljaju i Partizan i Crvena zvezda. Izabranici Duška Ivanovića ispustili su gotovo nemoguće protiv Žalgirisa u Litvaniji, a Željkovi momci su dobili još jednu lekciju od Valensije.

Sve to znači da ni Zvezda, a ni Partizan trenutno ne zauzimaju mesta koja vode u plej-of, pa bi predstojeći večiti derbi koji će biti odigran u dvorani "Aleksandar Nikolić" 27. januara mogao da bude i eliminacioni kada je reč o trci za Top 8, iako do kraja ima da se igra još poprilično do kraja regularnog dela sezone.

Crvena zvezda je u nešto boljoj poziciji u odnosu na Partizan, pošto joj osmo mesto beži samo jedan trijumf ispred. Duškovi momci su na 10. poziciji sa skorom 10-10, a isti odnos imaju još Anadolu Efes koji je ispred, odnosno Valensija koja je iza.

KK Crvena zvezda, KK Partizan
foto: Starsport©

Sa druge strane, Partizan je sada na 12. mestu i njemu osma pozicija beži dve pobede. Željkovi izabranici su na skoru 9-11, koliko još ima Virtus iz Bolonje. Ispod su ostali Bajern iz Minhena, Panatinaikos, Olimpija iz Milana, Asvel i Alba iz Berlina, koji realno imaju male šanse da se umešaju u borbu za plej-of.

Te vredne pozicije koje vode u plej-of trenutno drže Makabi iz Tel Aviva i Baskonija na osmom i sedmom mestu sa skorom 11-9. Ispred ova dva tima nalaze se još Monako, Žalgiris, Olimpijakos, Barselona, Fenerbahče i Real Madrid.

Standings provided by Sofascore

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.