SELEKTOR PEŠIĆ NA VELIKIM MUKAMA: HITNO je potrebno da se postigne dogovor između KSS, Partizana i Zvezde!
Svetislav Pešić, Foto: Starsport©

problemi

SELEKTOR PEŠIĆ NA VELIKIM MUKAMA: HITNO je potrebno da se postigne dogovor između KSS, Partizana i Zvezde!

Čeka se i odgovor CSKA iz Moskve za usluge Nikole Milutinova i Dejana Davidovca

Objavljeno: 19:45h

Bliži se novi, poslednji FIBA "prozor" u kom će Srbija tražiti kartu za učešće na Svetskom prvenstvu.

Do Mundobasketa na Filipinima, Indoneziji i Japanu od 25. avgusta do 10. septembra preostale su još dve utakmice za Srbiju, protiv Grčke 24. februara u gostima, te Velike Britanije kod kuće tri dana kasnije.

Dovoljna je jedna pobeda za prolaz, ali kako se ništa ne sme prepustiti slučaju, potrebno je da se postigne dogovor između KSS, Partizana i Zvezde, te omogući igranje pojedinih igrača iz tabora "večitih" za nacionalni tim.

Prema nezvaničnim saznanjima Mocart Sporta, reprezentacija i Košarkaški savez Srbije aktivno vode razgovore sa čelnicima večitih rivala kako bi našli zajednički jezik oko učešća njihovih igrača u predstojećoj reprezentativnoj akciji.

Košarkaška reprezentacija Srbije
foto: Košarkaški savez Srbije

Kako se može čuti, kandidati za dres Orlova iz stranih evroligaša izvesno neće biti u opticaju za gostovanje Grčkoj 24. februara zbog obaveza u elitnom klupskom takmičenju, ali će se neki od njih naći na spisku. Zato su u reprezentaciji sa oprezom pristupili razgovorima, kako bi se našla prava formula za uključivanje prvotimaca Partizana i Crvene zvezde. Jer, dogovor tri strane kroji izgled ekipe.

Problem pravi raspored i činjenica da se i Partizan i Crvena zvezda bore za plasman u plej-of Evrolige.

Isto tako, KSS čeka odgovor CSKA iz Moskve za usluge Nikole Milutinova i Dejana Davidovca, koji ne igraju u Evroligi i bili bi od velikog značaja za Svetislava Pešića i njegov roster.

Podsetimo, u prethodnom "prozoru" u novembru, iz Partizana su za Srbiju igrali Danilo Anđušić i Uroš Trifunović, dok su iz Zvezde predstavnici bili Ognjen Dobrić i Luka Mitrović.

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.