ČUVENI SLOVENAC: Čvrsta ruka Obradovića vodi Partizan u TOP 8 Evrolige, Zvezda je DRUGA PESMA sa Kampacom!
Detalj sa večitog derbija u polufinalu KRK, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

mogu sa najjačima

ČUVENI SLOVENAC: Čvrsta ruka Obradovića vodi Partizan u TOP 8 Evrolige, Zvezda je DRUGA PESMA sa Kampacom!

Na ovim, balkanskim prostorima, ne postoji igrač koji po tome može da se meri sa Argentincem - smatra iskusni stručnjak

Objavljeno:

Košarkaški klubovi Crvena zvezda i Partizan se posle Kupa Radivoja Koraća okreću ABA ligi i, pre svega, Evroligi. Crveno-beli su trenutno na skoru 11-13, a crno-beli su u ciljanoj Top 8 zoni sa učinkom 13-11.

O šansama oba kluba, u kolumni za Sportklub, pisao je bivši trener Zvezde, iskusni Zmagoslav "Zmago" Sagadin.

- Ostalo je još 10 kola, Partizan je među osam sada, Zvezda je pobedom u Tel Avivu napravila veliku stvar. Vidi se čvrsta ruka Željka Obradovića, koncept, bolja odbrana, pozitivan skor i to je put ka prolazu. Stabilni su, grabe ka cilju, mislim da ne mogu nigde više da kiksnu, ali imaju težak raspored. Crveno-beli su se malo udaljili od toga, svaki meč je 'biti ili ne biti', ali ako Fakundo Kampaco od 1. marta proigra onda to može da bude neka druga pesma - smatra Sagadin (70).

Zmago Sagadin
foto: Starsport©

Zatim je pričao o sjajnom argentinskom plejmejkeru.

- Želeo bih i da apostrofiram značaj Kampaca, kada bude mogao da pomogne crveno-belima u Evroligi. On sto odsto radi za tim, po tome je poznat. A na ovim, balkanskim prostorima, ne postoji igrač koji po tome može da se meri sa Argentincem. Da neko toliko strahovito igra za rezultat tima. Tu je on, bez konkurencije, broj jedan. Nevažno da li je dao dva, četiri, 10 ili 16 poena, on radi za tim. Zvezda ni sama nije svesna šta je dobila sa njim, on je rođeni pobednik i adut da izvuče ekipu da se uključi u borbu bar za poziciju osam Evrolige.

Kup Radivoja Koraća, Kup Radivoja Koraća 2023, Finale Kupa Radivoja Koraća 2023, Fakundo Kampaco, Duško Ivanović
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Slovenac je dao i svoje viđenje klubova koji bi mogli da se nađu među osam najboljih.

- Za mene je Real previsoko na tabeli, može samo da padne i ni oni ni Monako ne zaslužuju to mesto. Francuzi koriste trojicu-četvoricu igrača, a igraju na više frontova, primećuje se pad u igri. Efes ne treba isključiti, trenutno su ispod crte, ali vraća se Šejn Larkin. Njihovo otpisivanje bilo bi ravno samoubistvu. Makabi se gura, mada na njih ne bi tipovao. Nije to ni Žalgiris koji igra iznenađujuće dobro, očekivao sam da će biti slabiji, a nije ni Virtus koji nema ozbiljnost za one među osam. Da zaključim, Zvezda ima još veoma realne šanse, a Partizan je sa nekoliko pobeda u gostima napravio rezultat koji garantuje mesto među top 8 - poručuje Zmago Sagadin.

Standings provided by Sofascore

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.