ČUDO SE DOGODILO: Borac pobedio Budućnost u Podgorici i izborio baraž! MZT eliminisan, džaba im trijumf nad Cibonom
Slavlje košarkaša i trenera Borca, Foto: Twitter/ AdmiralBet ABA League

aba liga, 26. kolo

ČUDO SE DOGODILO: Borac pobedio Budućnost u Podgorici i izborio baraž! MZT eliminisan, džaba im trijumf nad Cibonom

Erik Grin je promašio šut za produžetak u poslednjoj sekundi

Objavljeno:

Košarkaši Borca iz Čačka pobedili su večeras u Podgorici ekipu Budućnosti sa 87:85 (21:22, 21:20, 28:24, 17:19), u utakmici poslednjeg 26. kola regularnog dela ABA lige.

Borac je ovom pobedom izbegao ispadanje iz ABA lige, a za opstanak će se boriti protiv poraženog iz nedeljnog finalnog meča drugog ranga između Heliosa i Krke.

Najefikasniji u ekipi Borca bio je Hanter Hejl sa 25 poena, uz šest skokova i pet asistencija, Diante Boldvin je postigao 16 poena, a Sava Lešić je dodao 12 poena.

U podgoričkom timu bolji od ostalih je bio Trej Bel Hejns sa 18 poena, devet skokova i pet asistencija, Petar Popović je upisao 16 poena, dok je Erik Grin postigao 13 poena, ali i promašio šut za produžetak u poslednjoj sekundi.

Budućnost je prekinula niz od devet uzastopnih pobeda i sa skorom 18/7 zauzima treće mesto. Crnogorski tim je ranije osigurao treće mesto pred plej-of, a do kraja sezone očekuje ih zaostali meč sa Partizanom.

Borac će sezonu završiti na pretposlednjem 13. mestu sa sedam pobeda i 19 poraza, koliko ima i poslednji MZT iz Skoplja, koji ide u ABA 2 ligu, uprkos iznenađujućem i sumnjivom preokretu protiv Cibone u subotu.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

01:45

Avramović posle VELIKE POBEDE nad Panatinaikosom: Drugo poluvreme prava slika

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.