JOKIĆEVE NESTVARNE CIFRE: Čekalo se 60 godina, Srbin ispisao istoriju!
Nikola Jokić na meču protiv Finiksa, Foto: MATTHEW STOCKMAN / Getty images / Profimedia

NOVA BRILJANTNA PARTIJA

JOKIĆEVE NESTVARNE CIFRE: Čekalo se 60 godina, Srbin ispisao istoriju!

Igrač Denvera je u prvih deset utakmica plej-ofa ubacio 300 poena, dodao 100 skokova i upisao 75 asistencija

Objavljeno: 17:23h

Denver Nagetsi razbili su Finiks Sanse u petom meču polufinala zapadne konferencije (118:102) i tako poveli 3-2 u seriji, te stigli nadomak finala zapada.

Još jednu u nizu fantastičnih partija pružio je srpski reprezentativac Nikola Jokić koji je meč završio sa 29 poena, 13 skokova i 12 asistencija. Naš igrač ovaj put odilčno je ispraćen i rotacionim igračima, pa je tako drugi najefikasniji bio Brus Braun sa klupe sa 25 poena, dok su po 19 dodali Porter i Marej. Na drugoj strani mučili su se Buker i Durent, ali su ipak bili najefikasniji među poraženima sa 28, odnosno 26 poena. Priliku da zatvori seriju i ode u finale zapada Nagetsi će imati prekosutra u Finiksu od 04:00.

Nikola Jokić, Diandre Ejton
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Naravno da posle nove blistave partije nije izostalo ni to da Jokić postane prvi u nekom parametru. Nikola je prvi igrač posle 60 godina koji je u prvih deset utakmica plej-ofa ubacio 300 poena, dodao 100 skokova i 75 asistencija. Jedini koji je to uradio pored njega je Oskar Robertson 1963.

Takođe, srpski košarkaš je večeras postao prvi centar u istoriji NBA lige koji je zabeležio deset tripl-dabl učinaka u plej-ofu. Tako je Srbin pretekao legendarnog Vilta Čembrlena po broju dvocifrenog učinka u tri statističke kolone sa kojim je do večeras delio prvo mesto, dok je daleko ostala još jedna legenda i najtrofejniji košarkaš u istoriji lige Bil Rasel sa tri ovakva učinka.

BONUS VIDEO:

04:23

NIKOLA JOKIĆ OPET IZDOMINIRAO NA PARKETU! ALI, Nagetsima nije pomogao ni novi tripl-dabl Srbina!

(Espreso/Sportal)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.