ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD PLATE NIKOLE JOKIĆA U DENVERU: Ali i od onoga što ide na SILNE takse...
Nikola Jokić, Foto: EPA/BOB PEARSON

astronomske cifre

ZAVRTEĆE VAM SE U GLAVI OD PLATE NIKOLE JOKIĆA U DENVERU: Ali i od onoga što ide na SILNE takse...

Supermaks ugovor će Jokiću svake sezone progresivno donositi više novca, a u poslednjoj ima opciju da primi najveću platu ili promeni sredinu

Objavljeno:

Amerikanci analiziraju sve moguće statistike kada su u pitanju njihovi najpopularniji sportovi, pa kada se u NBA ligi pojavi as kakav je Nikola Jokić, sa vrhunskim brojkama iz utakmice u utakmicu, praktično na svakoj dostigne ili prestigne učinak neke legende.

Sada su se pozabavili i platom Somborca čije košarkaške veštine ne prestaju da zapanjuju.

Nije tajna da NBA zvezde, poput onih u NFL-u i MLB-ju, imaju ugovore koji im donose trocifren broj miliona američkih dolara za samo nekoliko sezona, ali kada se namire sve takse i dažbine, konačna cifra se praktično prepolovi. Mada je i dalje ogromna...

Nakon što je prošlog leta potpisao tzv. supermaks ugovor sa Nagetsima, Nikola Jokić će za narednih šest sezona u Denveru zaraditi 264 miliona dolara, a sa bonusima ta suma može dostići 303 miliona u totalu.

U prvoj sezoni, srpski centar će dobti najmanje, pa svake sledeće sve više. Za 2022/23, zagarantovano mu je 46,9 miliona dolara. Od toga će najpre na federalnu taksu otići čak 17,36 miliona. Onda 2,06 miliona ide državi Kolorado, pa 1,41 milion dolara odlazi na agenta, a 1,4 miliona Jokiću se odbija na ime tzv. "Džok takse" koju plaćaju isključivo strani sportisti koji zarađuju novac u SAD.

Nikola Jokić
foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

Osim toga, plaća se i porez na doprinos, koji u Nikolinom slučaju iznosi 436.000 dolara.

Kad se sve odbije, "Džokeru" ostaje 24,23 miliona dolara.

Bonus video:

01:19

NA PITANJE DA LI ŽELI DA BUDE KAO JOKIĆ, mali košarkaš iznenadio odgovorom i dobio GROMOGLASAN! Rebrača: To je stav za uspeh!

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.