ANĐUŠIĆ: Igrali smo 100 puta ove godine, to je njihov stil...
Danilo Anđušić u duelu sa Benom Bentilom, Foto: Starsport/Peđa Milosavljević

očekivao

ANĐUŠIĆ: Igrali smo 100 puta ove godine, to je njihov stil...

Crno-beli su odličnom igrom u prvom poluvremenu stekli 20 poena prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf uprkos slabijoj igri u nastavku

Objavljeno: 23:12h

Danilo Anđušić je zadovoljan izdanjem Partizana na srtartu finalne serije ABA lige sa aktuelnim šampionom Crvenom zvezdom.

Crno-beli su odličnom igrom u provm poluvremenu stekli 20 poena prednosti, što je bilo dovoljno za trijumf uprkos slabijoj igri u nastavku.

- Dobili smo utakmicu i 1:0 je, što je najbitnije. Naravno da nam znači. Najvažnije je da smo pobedili. Očekujem Zvezdinu reakciju s obzirom na to da danas, pogotovo prvo poluvreme nisu igrali sa najboljom energijom, pre svega. Doduše, i mi smo igrali svoju utakmicu, i napadački i odbrambeno. Mislim da smo i mi i otežali tu njihovu igru, koju forsiraju tokom cele godine. Drugo poluvreme smo malo stali, oni su uspeli da se vrate u igru, ali iskontrolisali smo utakmicu, dobili i to je ono što je najvažnije. Sledeću utakmicu opet igramo pred svojim navijačima, to nam je sigurno velika podrška i sigurno nam daje veliko samopouzdanje da ostvarimo još jednu pobedu i da idemo u goste sa tom nekom osetnom prednošću. To je cilj - počeo je Anđušić.

Danilo Anđušić, Jam Madar
foto: Starsport/Peđa Milosavljević

Iskusni košarkaš očekuje odgovor Zvezde u narednom meču.

- Očekujem da reaguju, pre svega većom agresivnošću u odbrani. To je sigurno, to je njihov stil koji forsiraju cele godine. Mislim da danas nisu bili na tom nivou i sigurno će reagovati na taj način. Nema nešto preterano mnogo stvari koje ne znamo... Igrali smo sto puta ove godine i u plej-ofu ćemo igrati dosta puta, nema tu sad nešto mnogo stvari koje mogu da iznenade, ni sa jedne ni sa druge strane. Pobediće ko bude bio smireniji u najvažnijim trenucima i to je ono što je važno. Najbitnije je da zaboravimo ovu utakmicu, jer dobili smo, to je najvažnije. Idemo dalje, pristupamo sledećoj utakmici kao da je 0:0 i to je to.

Na pitanje kako će provesti sutrašnji dan, Anđušić je kratko rekao:

- Oporavljaću se... u oporavku - kroz osmeh je odgovorio Anđušić.

Drugi meč finalne serije na programu je u četvrtak, takođe u Areni od 20.00.

Bonus video:

00:12

Zvižduci za košarkaše Crvene zvezde

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.