JOKIĆ SUROVO ISKREN: Košarka mi nije glavna stvar u životu, ne želim veliko slavlje u Srbiji!
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

U SVOM STILU

JOKIĆ SUROVO ISKREN: Košarka mi nije glavna stvar u životu, ne želim veliko slavlje u Srbiji!

Najbolji košarkaš NBA lige dao opširan intervju američkim medijima

Objavljeno: 09:59h

Nikola Jokić je dao veliki intervju za "NBA Today" i u razgovoru sa Malikom Endrjuz je otkrio različite stvari iz plej-ofa, ali i svog života.

Pored smešnih izjava da "nikada ne smete potceniti debelog momka", kao i da je izgubio trofej za MVP-a finala, Jokić je priznao da mu je laknulo sada kada je cilj ispunjen.

- Dobro je. Sve je dobro kada se ispuni cilj. Ali mislim da ima nešto i do puta, gubljenja, razmišljanja, stresa, preispitivanja sebe. Kada se ispuni cilj, sada je sve dobro - rekao je srpski centar.

Zanimljiv odgovor dao je na pitanje koliko bi još on sam mogao da napreduje.

- Mislim da mogu da budem još bolji, ali moram da se žrtvujem. Ali košarka nije moja glavna stvar u životu, to je samo nešto u čemu sam dobar. Radi se o timu. Da sam hteo da igram individualno, igrao bih neki drugi sport.

Trenera Denver Nagetsa Majk Meloun postao je praktično deo njegove porodice.

- Majk Meloun je čovek koji uvek želi da se takmiči, ako igrate tenis sa njim uvek želi da vas pobedi. On uvek želi više i to je razlog zašto smo pobedili.

Pohvale je izneo i na račun Džamala Mareja.

- Stvarno verujem ovim momcima. Mislim da je to način kako se pobeđuje. Džamal Marej je bio povređen, mislio je da će biti trejdovan. Igrao je loše, bio pod pritiskom medija. Na kraju je dokazao svima da nisu u pravu. Ali ne svima, već sebi da može da predvodi tim do šampionske titule.

Na kraju je upitan da li zna šta ga čeka u Srbiji i kakvu proslavu očekuje u domovini?

- Videću, ne znam. Ne želim ništa da veliko. Želim samo da se opustim kod kuće, budem sa rodbinom i prijateljima i da uživamo u momentu.

Bonus video:

08:03

KO SE BAVI SPORTOM SAMO DA BI POSTAO NOLE ILI JOKIĆ, BOLJE DA ODUSTANE Gerić: Niko ne bi svakodnevno mučenje, svi bi PEHAR

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.