ZVEZDA NIJEDNOM NIJE VODILA: Crveno-beli poraženi od Sasarija!
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda

poraz

ZVEZDA NIJEDNOM NIJE VODILA: Crveno-beli poraženi od Sasarija!

Crvena zvezda nije uspela da preokrene protiv italijanskog tima

Objavljeno: 22:33h

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su poraz u prvom meču na pripremnom turniru na Sardiniji.

Crveno-beli su izgubili od Dinamo Sasarija rezultatom 76:71, a zanimljivo je da tokom celog toka meča nijednom nisu bili u prednosti.

Treba napomenuti da vicešampion ABA lige na ovom meču nije mogao da računa na Miloša Teodosića, Jaga Mateusa, Marka Simonovića, Dejana Davidovca i Majka Tobija.

Italijanski tim je dosta bolje otvorio meč od srpskog i već u prvoj četvrtini je stekao dvocifrenu prednosti i poveo rezultatom 21:11. Uspela je Zvezda do kraja prvog perioda da smanji zaostatak na 21:16.

U drugoj četvrtini Zvezda je u jednom trenutku prišla na 28:26, ali je onda Sasari napravio seriju 9:2 i na poluvremenu vodio rezultatom 37:28.

Treća četvrtina donela je izjednačenu robru. Igralo se maltene koš za koš, što je odgovaralo Italijanima koji su čuvali stečenu prednost. Zvezda je barem uspela da smanji prednost rivala, pa je posle 30 minuta igre gubila rezultatom 54:49.

Zvezda je dobro počela treću deonicu i u nekoliko navrata je stigla na -3, ali kad god je trebalo da se napravi dodatni korak ka preokretu usledila je greška košarkaša Duška Ivanovića.

Dinamo Sasari je to iskoristio i odlepio se na 73:64. Ipak, ni tu se Zvezda nije predavala, pa je serijom 7:0 prišla na samo dva poena zaostatka, ali više nije mogla.

Italijani su na kraju slavili rezultatom 76:71.

Najefikasniji u ekipi Crvene zvezde bili je Hanga sa 15 poena, Nemanja Nedović je ubacio 13, Rokas Giedraitis 12, a Mitrović 10 poena.

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.