PANTER PRVI MILION ZARADIO U PARTIZANU: Pre dolaska u Beograd nije zarađivao mnogo, a prvi ugovor mu je bio MIZERAN
Foto: FOTO: KK Partizan/Dragana Stjepanović

PLATA

PANTER PRVI MILION ZARADIO U PARTIZANU: Pre dolaska u Beograd nije zarađivao mnogo, a prvi ugovor mu je bio MIZERAN

Trebalo mu je punih 6 sezona kako bi došao do prvog milionskog ugovora

Objavljeno: 12:28h

Amerikanac Kevin Panter otkrio je da mu je prvi ugovor u Evropi bio 40.000 dolara, a da je prvi milion zaradio tek u šestoj sezoni.

Nakon što je studirao na "Stejt Feru" i "Tenesiju" nije draftovan 2016., da bi tek posle šest godina na Starom kontinentu stigao do sedmocifrenog ugovora i to u Partizanu.

- U prvoj sezoni u Evropi zaradio sam 40.000 dolara, a prvi sedmocifreni ugovor dobio sam u šestoj sezoni. Dakle, trebalo mi je pet sezona da do toga dođem - rekao je kapiten Partizana.

Iskusni 30-godišnji bek je počeo u grčkom Lavriju, iste sezone je zaigrao i za belgijski Antverpen, drugu je proveo u poljskom Rosa Radom i grčkom AEK-u.

U trećoj je igrao a Virtus, u četvrtoj za Olimpijakos i Crvenu zvezdu, a u petoj za Olimpiju iz Milana. Šestu je započeo u Partizanu što znači da je tek u Beogradu zaradio preko 1.000.000 dolara za sezonu!

- Imao sam cilj. Kada sam igrao za Lavrio, naišao sam na evroligašku utakmicu. Kvalitet igre odmah mi je zapao za oko, iako tad ništa nisam znao o tom takmuičenju. Zvao sam agenta da mi kaže nešto više i rekao mu da ću jednog dana biti na tom nivou. Kada sam leti bio u SAD, radio sam naporno i nisam traćio novac. Imao sam plan od četiri-pet godina i tačno sam znao šta mi je cilj. Za mene je najvažnije da igram mnogo i da mogu finansijski da se brinem o svojim ljudima - rekao je Panter.

On je na kraju druge sezone u crno-belom u kojoj je vodio tim do titule u ABA ligi potpisao novi dvogodišnji ugovor sa crno-belima. Svakako da je u odluci da tako dugo ostane u Beogradu udela imalo i to što igra za Željka Obradovića. - Igranje za Željka Obradovića mi je mnogo pomoglo. Sa mentalnog aspekta, učinio je da više razmišljam tokom cele igre o donošenju odluka, različitim vrstama dodavanja. Mnogo mi je pomogao da dostignem viši nivo - završio je Kevin Panter.

Bonus video:

01:19

Doček Alekse Avramovića u Čačku

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.