SEZONA NIJE NI POČELA, A VARNIČI SA SVIH STRANA: Dragan Bokan udario na Zvezdu i Partizan!
Bokan i Mijailović, Foto: Starsport©

BEZ USTRUČAVANJA

SEZONA NIJE NI POČELA, A VARNIČI SA SVIH STRANA: Dragan Bokan udario na Zvezdu i Partizan!

Predsednik KK Budućnost otvoreno kritikuje "večite"

Objavljeno: 19:18h

Košarkaška sezona još nije ni počela, a varnice stižu sa svih strana.

Superkup ABA lige počinje u ponedeljak, a KK Crvena zvezda ove godine neće učestvovati na tom regionalnom turniru.

U susret ovom takmičenju, organizovana je i konferencija za medije.

Na konferenciji su govornici bili direktor ABA lige, Milija Vojnović, kao i predsednik KK Budućnosti, Dragan Bokan.

Jedno od pitanja na konferenciji je bilo vezano i za kalendar takmičenja, gde je Dragan Bokan na direktan način isprozivao i Crvenu zvezdu, ali i Partizan, u sklopu toga razvoja same ABA lige.

Dragan Bokan
Dragan Bokanfoto: Starsport©

- Pošto učestvujem na svakoj skupštini, ja ću pokušati kao predsednik Budućnosti i kao suvlasnik lige da objasnim. Slažem se s vama na konstataciji da je to gorući problem (raspored) i ovo što ste vi pitali, vezano za Superkup, te stvari ako želimo ozbiljnu ABA ligu, ako želimo da ABA liga bude organizovanija, moramo konstatovati iz svega ovoga da ABA liga i nije na onom nivou na kom zaslužuje da bude. Ne zato što radi loše menadžment, već zbog toga što suvlasnici ne mogu da dogovore neke stvari, društveni ugovor, a to po dubini povlači i razne probleme koje praktično ne može da reši menadžment ABA lige. Ne smeju se dešavati onakvi propusti, ne mislim na menadžment, nego kažem. Ne sme se dešavati da jedan klub samoinicijativno prolongira završnicu ABA lige kako mu odgovara ili da jedan klub ne učestvuje u Superkupu. Nebitno da li je to Budućnost ili neko drugi - rekao je Bokan, koji se potom osvrnuo i dalje na razvitak lige.

On je otkrio i da će uskoro biti održana sednica.

- Želim obavestiti da 20. septembra u 12 časova imamo nastavak prekinute sednice skupštine ABA lige, gde je prvi deo odrađen u Banjaluci, gde smo dogovorili sve ove stvari i siguran sam da su ovi problemi iza nas. Imamo neke stvare da rešimo, a koje možemo, to ćemo uraditi u hotelu Hilton u sredu, nadam se da ćemo te stvari u ovom trenutku, mimo društvenog ugovora uraditi na drugom delu skupštine koja je počela u Banjaluci. I da pokušamo da obezbedimo prostor, bez menadžmenta, samo mi vlasnici da sednemo i da rešimo pravce kojim treba da ide liga, pa u kom god pravcu bude išlo. Kakva god da bude ABA liga, a siguran sam u to da je ovo projekat koji odgovara svima, ovo je samo nešto što možda poneko koristi od klubova, da raznim komentarima obezbedi što bolju poziciju unutar ABA lige.

KK Partizan
KK Partizanfoto: Starsport

- Mi nemamo šta da delimo, jako je bitno samo da obezbedimo sredstva da sve normalno funkcioniše, kako ABA 1 tako i ABA 2 koja je važna. Ovaj nivo takmičenja koji se igra, ne postoji nacionalno prvenstvo koje može biti ovakvog nivou. Posebno govorim za klubove koji igraju ABA 2 ligu, to je posebna dimenzija. Samo što mi u ovom trenutku smatram da ono što smo radili za vreme korone, a to je da su se organizovali turniri, kada je u pitanju ABA 2 liga i ove godine smo zbog finansija, ABA 2 je toliko dobar proizvod gde imamo duplo veće prihode. Te da zaradu imamju vlasnici, a za to je potrebno da imaju dobre uslove svi. Zašto bi neki klub iz Podgorice imao, a da nije igrao nijednu utakmicu u Podgorici. Slažem se s vama, veliki su izazovi pred ABA ligom, dosta smo ršeili, biće bolja organizacija, nema odlaganja utakmica bez veće sile i nema čekanja, jasno je precizirano kad se završi drugi deo. Nema odlaganja, bez obzira na to šta će ko da igra i koju završnicu - zaključio je Bokan.

Bonus video:

00:16

Partizan na zagrevanju

(Espreso/Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.