PET RAZLOGA ZAŠTO OVE SEZONE "MORATE" GLEDATI EVROLIGU: Očekuje nas najuzbudljivija sezona IKADA! (FOTO)
Kevin Panter i Nemanja Nedović, Foto: Starsport

ISČEKIVANJE

PET RAZLOGA ZAŠTO OVE SEZONE "MORATE" GLEDATI EVROLIGU: Očekuje nas najuzbudljivija sezona IKADA! (FOTO)

Deluje da Evroliga nikada nije bila kvalitetnija

Objavljeno: 13:37h
Vasilije Kićanović

Evroliga, najprestižnije takmičenje u evropskoj košarci, nikada nije bila uzbudljivija.

Ova sezona obećava da će biti spektakularna, s brojnim razlozima zbog kojih bi navijači trebali da se priključe u praćenju ovog sjajnog takmičenja, a evo nekoliko razloga zbog kojih će Euroliga biti nešto što ne smete propustiti.

Dolazak NBA zvezda

- Ove sezone, Evroliga će ugostiti nekoliko NBA superzvezda. Džabari Parker, Kemba Valker i Serž Ibaka su samo neka od imena koja će pojačati timove u Evroligi. Njihova prisutnost unosi dodatnu atraktivnost u takmičenje i obećava spektakularne trenutke.

Kemba Voker
foto: EPA/ ERIK S. LESSER

Crvena zvezda i Partizan

- Crvena zvezda i Partizan su uvek bili ključne figure u evropskoj košarci, a ove sezone su posebno jaki. Oba tima su okupila kvalitetne igrače i obećavaju konkurenciju na najvišem nivou. Partizan je uspeo da zadrži okosnicu ekipe i kapitena Kevina Pantera, dok je Zvezda uradila veliki "rebilding" i dovela čak deset novih igrača. Navijači oba kluba će svakako uživati u njihovim nastupima.

Kevin Panter, Nemanja Nedović
foto: Starsport©

Izdaja Slukasa i povratak Kampaca

- Kostas Slukas, jedan od najboljih plejmejkera u Evropi, iznenadio je mnoge prelaskom u Panathinaikos. Ovaj transfer će dodatno začiniti rivalstvo između Panathinaikosa i Olimpijakosa. Sa druge strane, povratak Fakunda Kampaca u Real Madrid unosi novu dimenziju u tim i povećava šanse Reala da osvoji još jednu titulu. Kao zamena za omalenog Argentinca u Zvezdu je stigao i bivši "Lebronov miljenik" Šabaz Nejpir.

Fakundo Kampaco
foto: Starsport©

Zanimljivi transferi

- Ove sezone smo svedoci nekoliko zanimljivih transfera. Nikola Mirotić, koji je dugo dominirao u NBA ligi, a zatim i Evropom, prešao je u Olimpiju iz Milana. Ignas Brazdeikis je postao deo Olimpijakosovog tima. Pitanje je kako će se ovi igrači uklopiti u svoje nove timove i kako će to uticati na dinamiku lige. Takođe, Partizan je u svoje redove doveo dva NBA igrača, Frenka Kaminskog i PI Džej Dozier od kojih se očekuje mnogo.

Nikola Mirotić
foto: EPA/Enric Fontcuberta

Efes bez Micića

- Nakon odlaska Vasilija Micića u NBA, Anadolu Efes će morati da se prilagodi novoj situaciji. Micić je bio ključni igrač ovog tima i ostavlja veliku prazninu. Pitanje je kako će se Efes snaći bez njega i hoće li uspeti da zadrže visok nivo. Kao zamena za Micića je stigao Tompson iz Baskonije, ali je upitno da li može da uđe u Vasine cipele.

Vasilije Micić
foto: Starsport©

Ove sezone, Evroliga je prepuna iznenađenja, rivalstava i sjajnih igrača. Bilo da ste verni navijač određenog tima ili jednostavno volite košarku, ovo je sezona Eurolige koju ne smete propustiti.

Očekuje nas uzbudljiv put ka krunisanju novog šampiona, a svaka utakmica će biti prilika za nezaboravne trenutke i uzbuđenje koje donosi evropska košarka.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.