TAJNA KOJA SE ČUVALA GODINAMA: Partizan nema trofej Evropskog šampiona! Miljenik navijača ga izgubio na aerodromu!
Bogdan Bogdanović i Duško Vujošević, Foto: Saša Pavlić Koky

šok

TAJNA KOJA SE ČUVALA GODINAMA: Partizan nema trofej Evropskog šampiona! Miljenik navijača ga izgubio na aerodromu!

Ovo niko nije očekivao

Objavljeno: 13:59h

Partizanova trofejna soba ostala je bez najznačajnijeg eksponata srpske klupske košarke. Čuveni pehar iz Istanbula 1992. odavno ne krasi vitrine nekadašnjeg šampiona Evrope jer ga je izgubio Bogdan Bogdanović!

Neverovatnu priču otkrio je bivši trener Partizana Duško Vujošević u emisiji "Sportlajt".

- Kada sam se vratio iz CSKA u Partizan, išli smo na neki turnir, mislim da je to bila Fuenlabrada. I sad, nosi se pehar Evrolige osvojen 1992. godine, ali hoće Bogdan Bogdanović da bude taj koji će biti zadužen za njega. Čini mi se da se to desilo na aerodromu u Frankfurtu. I u jednom trenutku dolazi on do mene i kaže: "Izgubio sam pehar." Vi nemate pojma kakvi igrači budu na tim aerodromima. Posebno ako odspavaju tamo na onim stolicama. Jedan ustane, ode na pogrešnu stranu i svi idu za njim... - rekao je Vujošević, a onda je objasnio:

Bogdan Bogdanović
foto: Dante Dennis Diosina Jr / AFP / Profimedia

- Bože me sačuvaj... Nisam odmah rekao ovima. Mislio sam da postoji neka šansa, zvao sam drugove koji imaju vešte veze u Nemačkoj, pa da vide. Gledao sam da ga zaštitim. To je bio originalni pehar. Kako sam zvao klub, e, onda su oni javili nekome, da li Mlađanu Šilobadu, i dolaze do mene kao: "Nema pehara!" Zaboravio dečko. Kad idu ekipe, nemaš pojma šta se tu radi… Šta je tu još bilo interesantno, ja sam mislio da će Saša Danilović da popi**i, a on se nasmejao i rekao: "Saša Đorđević će da popi**i!" Onda su pehar tražili, ali su napravili repliku i u klubu je sad ta replika.

Bonus video:

01:27

Grobari protestuju protiv uprave

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.