NEVEROVATNO: Jokić više neće biti najplaćeniji igrač Denvera?
Nikola Jokić, Foto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

AUU

NEVEROVATNO: Jokić više neće biti najplaćeniji igrač Denvera?

I to je moguće

Objavljeno: 23:03h

Denver Nagetsi spremni su da ponude Džamalu Mareju ugovor vredan 303 miliona dolara ukoliko Kanađanin bude u "All-NBA" timu na kraju sezone.

Plejmejker Denver Nagetsa na kraju sezone moći će da potpiše novi petogodišnji ugovor, a koliko će inkasirati zavisi isključivo od njega zbog pravila o "supermaks" ugovorima.

Ako Marej bude u jednoj od tri najbolje ekipe na kraju sezone (All-NBA), onda ispunjava uslov za "supermaks" ugovor koji bi iznosio 303 miliona dolara.

Džamal Marej
Džamal Marejfoto: USA TODAY Sports / ddp USA / Profimedia

- Pretpostavljamo da ćemo mu ponuditi supermaks ugovor. Verovatno će biti All-NBA - rekao je Kalvin But, generalni menadžer Denver Nagetsa.

- Džoš i Sten Krenke (vlasnici Nagetsa) veliki su ljubitelji njegove igre, tako da ako ispuni uslov i bude All-NBA, onda ćemo učiniti šta je do nas - dodao je.

Biti All-NBA nije nimalo lako, Marej mora da bude među najboljih šest bekova u sezoni, ali ako bude igrao u kontinuitetu, kao u plej-ofu, onda nema sumnje da će biti među elitom.

Nagetsi će tako Mareja učiniti i plaćenijim od Nikole Jokića koji je prethodne sezone potpisao petogodišnji ugovor vredan 254 miliona dolara.

Bonus video:

00:18

Nikola Jokić stigao na žurku

(Espreso/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.