"SADA MOGU RASTEREĆENO DA JE UZMEM SA ZVEZDOM!" Hanga želi da osvoji Evroligu sa crveno-belima (FOTO)
Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Cedevita Olimpije, Foto: Starsport©

DELIJE NA NOGAMA!

"SADA MOGU RASTEREĆENO DA JE UZMEM SA ZVEZDOM!" Hanga želi da osvoji Evroligu sa crveno-belima (FOTO)

Sada moram da uživam, ali kako vreme prolazi osećaj nestaje malo po malo i želiš da osetiš ponovo taj osećaj, ali sa uklonjenim pritiskom zbog činjenice da je već imam, rekao je mađarski internacionalac

Objavljeno:
Veljko Petrović

Adam Hanga, jedan od najvećih pojačanja Crvene zvezde rekao je da je leto bilo pomalo čudno za njega, ali da je srećan zbog promena.

- Bilo je pomalo čudno leto, nikada nisam bio u ovakvoj situaciji da uskoro nemam tim, ali sam srećan i uzbuđen zbog projekta koji ima mnogo da dokaže. Ovo će biti proces tokom cele sezone i u našem slučaju je veoma važno da ključni igrači budu zdravi. Imamo puno poverenja u sastav koji smo izgradili i naš minimum mora biti da budemo u plej-ofu Evrolige - počeo je Hanga.

Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Asvela
Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Asvelafoto: Starsport©

Govorio je o ciljevima crveno-belih.

- Biće to veoma teška sezona jer su timovi koji nisu prošli u plej-of prošle godine dosta napredovali, a plej-of timovi su takođe malo napredovali. Plej-in će biti veoma interesantan. Iskreno, ne volim toliko plej-in, jer oduzima malo svakoj utakmici, ali će takođe pružiti priliku timovima koji su se borili cele sezone i na kraju imaju loš niz. Ja sam navijač za top osam i ostati do kraja u plej-ofu bi bilo neverovatno, iako znam da je komplikovano zbog kalendara - kaže Hanga.

Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Cedevita Olimpije
Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Cedevita Olimpijefoto: Starsport©

Osvojio je Evroligu sa Real Madridom, iako se to od njih nije očekivalo.

- Osvajanje Evrolige me je mnogo oslobodilo, skinulo mi je veliku težinu sa ramena. Sada moram da uživam, ali kako vreme prolazi osećaj nestaje malo po malo i želiš da osetiš ponovo taj osećaj, ali sa uklonjenim pritiskom zbog činjenice da je već imam - jasan je Hanga.

Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Asvela
Adam Hanga na utakmici Crvene zvezde i Asvelafoto: Starsport©

Pričao je malo i o nastupima i stanju u mađarskoj reprezentaciji.

- Trudio sam se da dobro predstavljam Mađarsku poslednjih godina. Tačno je da nemamo mnogo igrača na ovom nivou, ali ove godine ima igrača poput Golomana u Đironi i Šomođija u Andori koji su stigli do ACB-a i malo po malo vidimo da ima igrača koji su gladni da odu iz Mađarske jer je ranije problem bio što ljudi nisu bili gladni i uzbuđeni što odlaze iz Mađarske. Sada shvataju da ne postoji samo NBA i da postoji i evropska košarka u cilju poboljšanja. Trudim se da nastavim da nosim zastavu Mađarske ovu zastavu dokle god mogu, a onda ćemo videti da li neko može da je preuzme i nastavi da je nosi bolje od mene - zaključio je Hanga u razgovoru za Marku.

Bonus video:

00:12

Atmosfera u Areni uoči meča

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.