ZVEZDINO DETE NAKON DABL DABL UČINKA: "Probili smo led, sledeći je Partizan!"
Topić je sinoć doneo pobedu svojoj ekipi, Foto: Cedevita Olimpija/Ales Fevzer

mirna glava

ZVEZDINO DETE NAKON DABL DABL UČINKA: "Probili smo led, sledeći je Partizan!"

On je vezao tri partije u ABA ligi sa po 20+ poena

Objavljeno:

Košarkaši Mege ostvarili su svoju prvu pobedu u ovogodišnjoj ABA ligi, pobedivši FMP u srpskom derbiju 3. kola regionalnog takmičenja rezultatom 83:73.

Ključni trenutak utakmice dogodio se u završnici četvrte četvrtine kada je Nikola Topić pogodio neverojatnu trojku sa gotovo devet metara udaljenosti, donoseći Megi prvu dvocifrenu prednost u meču, koju su uspešno zadržali do kraja.

Nikola Topić briljirao je na terenu i završio utakmicu sa više od 20 poena, postavši pritom lider tima u svojoj debitantskoj sezoni u ABA ligi. Osim 21 poena, ostvario je i dabl-dabl učinak sa deset asistencija i dva skoka. Ipak, skromno ističe da je ova pobeda rezultat sjajnog timskog rada ružičastog tima.

- Super stvarno, prva pobeda u sezoni, mislim da je to bitnije. Probili smo led, posle par nesrećnih poraza, mislim da je ovo bila timska pobeda i da su danas svi dali svoj maksimum. Danas svi možemo da budemo zadovoljni igrom. Idemo dalje, sledeće kolo dolazi Partizan, pripremaćemo se cele nedelje za to i videćemo šta možemo da uradimo.

Sledi utakmica protiv Partizana na domaćem terenu, a koji pre toga ima dvostruki program u Evroligi. Topić ističe da će se Mega maksimalno pripremiti za taj duel.

- Potrudićemo se maksimalno, imamo celu nedelju da pripremimo utakmicu. Siguran sam da ćemo je pripremiti na najbolji mogući način i da ćemo dati 100%, a videćemo da li će to biti dovoljno.

Na kraju prethodnog meča protiv Borca, Topić je zadobio i manji udarac. Danas je preko lica nosio zaštitnu masku, a kaže da će tako biti verovatno još koji meč.

- Jeste, nos je malo slomljen, ali tu je maska da zaštiti malo neko vreme, verovatno.

A kakav je osećaj posle svega vezati tri fenomenalne partije u ABA ligi i prebaciti 20 poena na svakom od mečeva?

- Dobro da, sigurno je da mi je drago. Samo da nastavim tako i da nastavimo da pobeđujemo i sve će biti super.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.