OVO IZJAVA ĆE IZAZVATI MNOGO POLEMIKE: "Nezamislivo je u EU da država finansira klubove kao Partizan i Zvezdu!"
Zvezda i Partizan ove sezone imaju najveće budžete u svojoj istoriji, Foto: Starsport

SLAŽETE LI SE

OVO IZJAVA ĆE IZAZVATI MNOGO POLEMIKE: "Nezamislivo je u EU da država finansira klubove kao Partizan i Zvezdu!"

Kakav je vaš stav

Objavljeno:

Matej Erjavec, predsednik Košarkaškog saveza Slovenije, istakao je da je u okvirima Evropske unije nezamislivo da država direktno pomaže sportskim klubovima.

Njegove reči dolaze nakon ubedljivih pobeda srpskih košarkaških klubova na početku sezone ABA lige, gde je Partizan pobedio Krku sa čak 40 poena razlike, a Crvena zvezda nadigrala Cedevita Olimpiju sa 43 poena prednosti.

"Razlika je u finansijama. Zbog države i državnih sponzora, oba kluba mogu sebi da priušte igrače poput Kaminskog, Pantera, Tobija… Sa tim ne možete da se takmičite“, rekao je Erjavec za list Večer

Erjavec je na pitanje zašto Slovenija ne bi finansirala neki klub.

"Bila bi to stvar od velikog interesa za Savez, jer bismo imali jak klub, više reprezentativaca i mladi igrači onda ne bi odlazili. Ali, to je nezamislivo! Ne samo u Sloveniji, već i u celoj Evropskoj uniji je nezamislivo da država finansira klubove kao što to čini Srbija. To nije dozvoljeno“, rekao je Erjavec.

Bonus video:

10:21

DOŠLI SMO IZ TEŠKE SITUACIJE 90-IH, RATOVI... Novak otvorio dušu nakon pobede u finalu: Pisati istoriju je nešto specijalno


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.