KO JE KOŠARKAŠ KOJI JE SPUSTIO PARTIZAN? Šest godina proveo u Americi, a zatim se vratio u klub iz kog je ponikao!
Plavšić je izazvao gnev kod navijača Partizana nakon proslave pobede, Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

uspon u karijeri

KO JE KOŠARKAŠ KOJI JE SPUSTIO PARTIZAN? Šest godina proveo u Americi, a zatim se vratio u klub iz kog je ponikao!

Pokazao je da može da igra protiv najboljih

Objavljeno: 13:42h
Vasilije Kićanović

Košarkaši Mege savladali su Partizan u okviru 4. kola ABA lige rezultatom 88:86, a jedan od najistaknutijih pojedinaca na meču bio je Uroš Plavšić.

On je tokom čtavog meča bio nerešiva enigma za igrače Partizana i u prelomnim momentima meča je pogađao vrlo važne šuteve, a u poslednjem napadu "prisilio" je Uroša Trifunovića na lošu reakciju nakon koje je košarkaš crno-belih postigao autokoš.

Plavšić je dosta pažnje i gneva "navukao" nakon proslave pobede gde je "spuštanjem slušalice" imitirao proslavu tenisera Bena Šeltona, ali i Novaka Đokovića. Ipak, dosta košarkaških zaljubljenika je tek ove godine čula za 24-ogodišnjeg centra iz Ivanjice.

Uroš Plavšić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Naime, on je već nastupao za omladinske selekcije Mege, bio priključen i prvom timu tokom sezone 2015/2016, a vratio se u klub posle šest godina u SAD.

Tamo je najpre je nastupao za srednju školu Tenesi, a onda je otišao na koledž Arizona Stejt. Zatim se vratio u Tenesi i nastupao za Volontirse. Sakupio 101 meč u NCAA i prosečno beležio 3,7 poena uz 2,8 skokova, a igrao je i za Atlantu u Letnjoj NBA ligi.

Uroš Plavšić
foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Plavšić je rodom iz Ivanjice, a preko Užica je stigao u redove Mege, za koju je nastupao u kadetskom i juniorskom uzrastu. Pre odlaska u SAD proveo je i sezonu 2016/17 na pozajmici u Smederevu, zajedno sa još jednim talentovanim centrom koji je iz Mege otišao „preko bare“, košarkašem Orlando Medžika, Gogom Bitadzeom.

Sinoć je gorostasi centar visok 2,16m protiv Partizana postigao 15 poena, a tome je dodao i šest skokova, dok je u dosadašnjem delu sezone u proseku postizao 12.5 poena i osam skokova.

Bonus video:

00:25

Grobari žestoko vređali Petruševa

(Espreso/Vasilije Kićanović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.