ZVEZDIN MAĐAR PECKA GROBARE: "Izgubili su poslednji meč, a u Evroligi nisu dobri kao što su mislili!"
Hanga će imati priliku da prvi put učestvuje na večitom derbiju, Foto: Espreso/Tamara Trajković

večiti derbi

ZVEZDIN MAĐAR PECKA GROBARE: "Izgubili su poslednji meč, a u Evroligi nisu dobri kao što su mislili!"

Meč je na programu u četvrtak od 18:30

Objavljeno:

Košarkaš Crvene zvezde Adam Hanga ističe da su spremni za večiti derbi, iako je situacija u klubu komplikovana nakon lošeg starta sezone i smene trenera.

- Derbi je. Svi smo uzbuđeni, od kada je objavljen raspored letos svi smo čekali ovaj meč. Imamo dva derbija uzastopno. Naša situacija, neću da kažem da je komplikovana, ali smo prošli kroz promene u poslednjih nekoliko dana. Pokušavamo da se adaptiramo na novog trenera, novi sistem, da promenimo male stvari. Nismo imali vremena za velike promene. Trener ima novi uticaj, to je proces, uzbuđeni smo zbog meča.

On se osvrnuo na nedavnu promenu na klupi, gde je klupu preuzeo Janis Sferopulos umesto Duška Ivanovića, pa je upitan o novom treneru.

- Imao sam mnogo trenera u karijeri, svaki je različit, kao i svaki igrač, imaju drugačiji karakter, drugačije stvari traže. Ono što je za sve zajedničko jeste da traže da daš 100 odsto u odbrani i napadu. Radili smo nekoliko dana, dugo je u Evroligi, na vrhunskom nivou, bio je u Olimpijakosu, Makabiju, nadam se da možemo da ostvarimo zajednički uspeh. Nije pravio mnogo izmena, neće biti drugi tim, sa drugim postavama. Moramo da budemo pametni, da polako menjamo neke stvari, imali smo samo jedan meč do sada, korak po korak.

Zna da je ovaj meč od velikog značaja za obe ekipe.

- Videćemo. Partizan je izgubio poslednji meč, a u Evroligi nije dobar kao što je mislio da će biti. Zato će ovaj meč biti baš značajan, mi smo izgubili tri meča uzastopno u Evroligi, znamo koliko je teško vratiti se posle derbija, spremamo se kao da je finale.

na kraju se osvrnuo i na atmosferu koju prave navijači Partizana u Evroligi.

- Igrao sam u takvoj atmosferi i ranije, igrao sam protiv njih u plej-ofu prošle godine u Realu, bila je neverovatna atmosfera. Moraš da se spremiš i da se fokusiraš na utakmicu i tim, ali u isto vreme da uživaš. Trener nam je sad na sastanku rekao da su ovo mečevi za koje košarkaši žive. Ja sam došao ovde da bih igrao ovakve mečeve. Biće to nešto što ću pamtiti do kraja života. Nadam se da ćemo napustiti teren sa pobedom - zaključio je Hanga.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.