"SVIĐA MI SE SKORO SVE OSIM..." Sferopulos vidi "mnogo pozitivnih stvari" posle poraza u večitom derbiju
Joanis Sferopulos na utakmici Partizana i Crvene zvezde, Foto: Starsport©

KONFERENCIJA ZA MEDIJE

"SVIĐA MI SE SKORO SVE OSIM..." Sferopulos vidi "mnogo pozitivnih stvari" posle poraza u večitom derbiju

Ovo je za nas bilo veoma teško da dođemo ovde, posle tri dana i imamo dobar performans, mislim da smo tokom većeg dela utakmice bili dobri, rekao je trener Crvene zvezde

Objavljeno: 21:47h

Joanis Sferopulos, trener Crvene zvezde na konferenciji za medije izneo je utiske posle poraza od Partizana u petom kolu Evrolige.

- Želim da čestitam našim igračima, zbog načina na koji su odigrali, mogli smo da pobedimo veoma lako. Ovo je za nas bilo veoma teško da dođemo ovde, posle tri dana i imamo dobar performans, mislim da smo tokom većeg dela utakmice bili dobri. Nije lako igračima da se priviknu na tranzitni period i odigraju ovoliko zahtevnu utakmicu koliko je derbi. Video sam, igrali smo s koncentracijom, vratili smo se, kontrolisali smo utakmicu. U trećoj četvrtini smo bili dobri, a krucijalni momenat je bio u poslednjoj deonici kad smo izgubili koncentraciju i kad smo izgubili lopte - počeo je Sferopulos.

Miloš Teodosić i Joanis Sferopulos na utakmici Partizana i Crvene zvezde
Miloš Teodosić i Joanis Sferopulos na utakmici Partizana i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Nastavio je o samom meču.

- Dopustili smo timu da postigne 35 poena u poslednjih 10 minuta, ovo je mnogo kad želite da pobedite u gostima. Ima ovde pozitivnih stvari, mi smo u procesu, gde ćemo promeniti našu filozofiju na terenu i mislim da smo iako razočarani zbog poraza, da ima pozitivnih stvari koje nam mogu dati podstrek za budućnost. Moramo nastaviti, znam da imamo još jedan derbi u ponedeljak, pričaću sa igračima o greškama, šta nisu uradili kako treba i hoćemo da se vratimo ovde i odigramo važan meč. Čestitke Partizanu na pobedi i želim da čestitam svojim igračima koji su pokazali veoma dobru košarku i mislim da ovaj derbi kao i prethodni, da u Srbiji postoje dva tima koja igraju dobru košarku i da su na najboljem nivou u evropskoj košarci - kaže Sferopulos.

Joanis Sferopulos na utakmici Partizana i Crvene zvezde
Joanis Sferopulos na utakmici Partizana i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Uporedio je srpski i grčki derbi.

- Atmosfera je bila veoma zanimljiva, ja, lično, volim da igram ovakve vrste utakmice s ovakvom atmosferom. Dva tima, gde god, u Grčkoj u Srbiji, u Izraelu gde sam bio, imaju utakmice gde je atmosfera veoma fanatična. Rekao bih s moje strane, svi fanovi imaju pravo da budu fanatici, ali mi ne želimo nasilje na terenu. Nasilje u bilo kojoj zemlji, pričam uopšteno, nasilje mora ostati van sporta, jer na kraju dana, košarka je igra - rekao je Sferopulos.

Joanis Sferopulos i Šabaz Nejpir na utakmici Partizana i Crvene zvezde
Joanis Sferopulos i Šabaz Nejpir na utakmici Partizana i Crvene zvezdefoto: Starsport©

Otkrio je i pozitivne stvari utakmice.

- Defanziva u trećoj deonici je bila odlična, recimo da smo krenuli loše i vratili smo se, nastavili smo dobro, to nije lako pogotovo protiv ovako dobrog tima kao što je Partizan. Takođe, performans Jaga i nekih drugih igrača je veoma dobar, ima dosta pozitivnih stvari koje grade tim i našu igru, sviđa mi se kako je tim reagovao posle -15, sviđa mi se kako tim igra dobru odbranu, skoro sve osim poslednjih i prvih pet minuta, to je bitno. Ali, zamislite da smo imali tri treninga. Pre FMP-a, posle FMP-a i jedan pre Partizana, nisam imao vremena i intenziteta za treninge, zbog toga, ja sam optimista - zaključio je Sferopulos.

Bonus video:

00:29

Atmosfera ispred Arene uoči derbija

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.