LILARDOV REKORD NA DEBIJU ZA MILVOKI: I Durent brojao do 39 za Finiks, ali nije mogao sam protiv Lejkersa! (VIDEO)
Demijen Lilard je novi lider Baksa?, Foto: EPA/Etienne Laurent

NBA

LILARDOV REKORD NA DEBIJU ZA MILVOKI: I Durent brojao do 39 za Finiks, ali nije mogao sam protiv Lejkersa! (VIDEO)

Baksi su minimalno slavili protiv Seventisiksersa

Objavljeno: 07:45h
Nedeljko Đukić

Prethodne noći u NBA ligi su odigrane samo dve utakmice, svojevrsni derbiji Istoka i Zapada, a oba su donela dosta uzbuđenja.

Milvoki je sa 118:117 na svom terenu pobedio Filadelfiju, iako je u jednom trenutku vodio 19 razlike. Naročito se istakao Demijan Lilard na svom debiju za Bakse nakon letošnjeg bombastičnog trejda iz Portlanda.

Fantastični bek je postigao 39 poena što je rekordni učinak na debiju nekog igrača za Milvoki Bakse. Dejmu šut iz igre nije bio naročito dobar (9/20), zbog mnogo pretrpljenih faulova, ali je sa linije slobodnih bacanja bio nepogrešiv - 17/17.

Janis Antetokumpo ga je pratio sa 23 poena i 13 skokova.

Za Seventisikserse Tajris Meksi je ubacio 31 poen, Keli Ubre 27, a Žoel Embid je zasutavljen na 24. Filip Petrušev nije zaigrao.

A na Zapadu je viđen veliki preokret Los Anđeles Lejkersa u poslednjoj deonici duela sa Finiksom u svojoj dvorani i pobeda 100:95.

Sansi su vodili 84:72 na ulasku u poslednji period, a onda samo stali. Dali su samo tri poena za skoro 10 minuta, a kad su se konačno probudili, bilo je kasno.

Sve bi sigurno bilo drugačije da zbog povrede stopala meč nije morao da propusti Devin Buker koji je u sredu bio ubedljivo najbolji u meču sa Golden Stejtom. Pridružio se Bredliju Bilu koji još čeka takmičarski debi za "Sunca" pa je Kevin Durent morao da preuzme sav teret na sebe.

"Durantula" je meč završio sa 39 poena (14/28 iz igre) i 11 skokova, ali nije imao pravu podršku. Erik Gordon je dodao 15 poena, Džordan Gudvin 14, a Džoš Okogi 10, dok je Jusuf Nurkić imao samo četiri.

Nije Bosanac bio dobar ni u odbrani pošto je Entoni Dejvis za pobednika imao 30 poena i 12 skokova, dok je Lebron Džejms ubacio 21 poen, podelio devet asistencija i uhvatio osam lopti. Dinađelo Rasel je dodao 14 poena, a Ostin Rivs je imao 10.

Bonus video:

01:49

Danilo Anđušić posle pobede nad Zvezdom

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.