FILADELFIJA U PROBLEMU ZBOG HARDENA, VEĆ NA STARTU SEZONE PREKRŠILI VAŽNO PRAVILO: Slede ozbiljne sankcije!
Harden je želeo da bude sa ekipom, ali neki su imali drugačije planove, Foto: Tim Nwachukwu / Getty images / Profimedia

lukavo, ali bezuspešno

FILADELFIJA U PROBLEMU ZBOG HARDENA, VEĆ NA STARTU SEZONE PREKRŠILI VAŽNO PRAVILO: Slede ozbiljne sankcije!

Seventisiksersi će morati da obrate pažnju u budućnosti

Objavljeno:

NBA liga je pokrenula istragu protiv Filadelfija seventisiksersa zbog odsustva Džejmsa Hardena u njihovoj sinoćnjoj utakmici protiv Milvoki Baksa. Ovo se događa u svetlu novih pravila lige o odmoru igrača, prema kojima igrači s All-Star statusom moraju biti na raspolaganju ako nisu povređeni.

Ono što ovu situaciju čini još zanimljivijom jeste činjenica da Sevetisiksersi nisu prijavili Hardenovu povredu, iako je imao problema s treninzima u prethodnim nedeljama i vratio se u Filadelfiju samo nekoliko dana pre početka sezone. Prema izveštajima američkih medija, Harden se čak spremao za putovanje u Milvoki i stigao je do aerodroma, ali je bio sprečen da se pridruži timu.

Zvaničnik lige, Majkl Bas, izjavio je: "Istražujemo činjenice o dostupnosti Džejmsa Hardena kako bismo utvrdili da li postoji odobreni razlog za njegovo neučešće", pre nego što su 76ersi poraženi od strane Milvoki Baksa rezultatom 118:117.

Ova situacija s Hardenom predstavlja prvi test novih pravila lige koja imaju za cilj da obezbede veću prisutnost najvećih zvezda na terenu tokom utakmica koje se prenose na nacionalnoj televiziji.

Oni su odlučili zadržati Hardena u Filadelfiji nakon njegovog povratka u tim posle desetodnevnog odsustva zbog "ličnih razloga".

Oni smatraju da bi se Harden efikasnije mogao dovesti u formu ostajući u trening centru i sarađujući s razvojnim trenerima i medicinskim osobljem 76ersa.

Harden je želeo putovati s timom na gostovanja u Milvokiju i Torontu na otvaranju sezone, ali su Seventisiksersi smatrali da fizički nije spreman za igru nakon što je proveo toliko vremena van tima.

Pored desetodnevnog odsustva iz tima, Harden je odigrao samo jedan meč u predsezoni 7. oktobra, što dodatno smanjuje njegovu spremnost za debi u sezoni.

Pravila lige dozvoljavaju timovima i igračima da izostanu zbog povreda, ličnih razloga i "retkih i neuobičajenih okolnosti". Za prvi prekršaj, tim može biti kažnjen sa 100.000 dolara, s povećanjem kazne za kasnije prekršaje.

Veruje se da je Hardenova odluka da napusti tim delimično proistekla iz njegovog nezadovoljstva činjenicom da Filadelfija još nije ispunila njegov zahtev za trejdovanje u Los Anđeles Kliperse. Harden je koristio svoju opciju vrednu 35,6 miliona dolara za ovu sezonu i odmah je zatražio trejd.

Nakon višemesečnih pregovora, Klipersi su se nedavno povukli iz pregovora za Hardena, prema izveštajima ESPN-a.

Bonus video:

00:20

Bakljada Delije u Lajpcigu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.