OVO JE BILA POSLEDNJA ŠANSA ZVEZDE: Potez Teodosića koji je naročito RAZBESNEO navijače crveno-belih! (VIDEO)
Teodosić je loše reagovao u završnici meča, Foto: Starsport©

ČUDNA ODLUKA

OVO JE BILA POSLEDNJA ŠANSA ZVEZDE: Potez Teodosića koji je naročito RAZBESNEO navijače crveno-belih! (VIDEO)

Teodosić je odlučio da meč završi na svoj način, ali mu to nije upalilo

Objavljeno: 16:12h
Vasilije Kićanović

Košarkaši Crvene zvezde doživeli su promenljiva osećanja na prvom ovosezonskom derbiju protiv Partizana, kroz koje su prošli od euforije do razočaranja.

Iako su naizgled imali utakmicu u svojim rukama, Crveno-beli su na kraju poraženi od Partizana rezultatom 88:86, ostvarivši skor od jedne pobede i četiri poraza u Evroligi.

S druge strane, Crno-beli su nakon ovog značajnog trijumfa nad večitim rivalom sada na skoru od 2-3.

Crvena zvezda je imala značajno vođstvo praktično u džepu, s prednošću od 11 poena na četiri i po minuta pre kraja utakmice. Međutim, usledio je nagli pad forme, a sjajna igra Alekse Avramovića i njegova trojka na oko minut i po pre kraja doveli su Partizan u vođstvo od 83:80.

Zvezda je, naravno, imala šansu da se vrati u meč (kao što je to već uradila nakon zaostatka od 15 poena u prvoj četvrtini) ili da izbori produžetak, ali Miloš Teodosić nije iskoristio tu šansu.

Najpre, Teodosić je promašio dva od tri slobodna bacanja, što je izuzetno retka pojava. Verovatno se ni sam Teodosić ne seća kada je poslednji put promašio tri slobodna bacanja za redom (prethodno je realizovao jedno od dva slobodna bacanja nakon faula).

Zatim, na samo 11 sekundi pre kraja, kada je Zvezdi bila neophodna trojka za produžetak, Teodosić je držao loptu kod sebe, iako je Jago dos Santos, koji je na ovom meču bio uspešan u šutiranju, bio potpuno slobodan i spreman za šutiranje trojke.

Umesto toga, Teodosić je zadržao loptu, a zatim je fauliran, što je dovelo do penala. Igrači Partizana su zadržali prisebnost u penal završnici i nisu dozvolili Zvezdi da se ponovo približi za još jedan preokret.

Ovaj trenutak, zajedno sa promašenim slobodnim bacanjima ranije, posebno je razočarao navijače Crvene zvezde, a neki od njih su na društvenim mrežama izrazili svoje frustracije.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Epreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.