"NEMA POTREBE ZA PANIKOM..." Lazić uporedio Ivanovića i Sferopulosa i otkrio kad se vraća na teren!
Lazić bi na terenu trebalo da se nadje kroz tri nedelje, Foto: Starsport

optimistično

"NEMA POTREBE ZA PANIKOM..." Lazić uporedio Ivanovića i Sferopulosa i otkrio kad se vraća na teren!

Kapiten smruje i najavljuje povratak dobrih igara

Objavljeno: 11:12h

Kapiten Crvene zvezde Branko Lazić bio je gost u emisiji "Jutro" na televiziji Prva gde se dotakao trenutne situacije u klubu.

Crveno beli su dobro startovali sezonu i ubedljivo savladali Asvel u Beogradu, ali je nakon toga krenuo sunovrat, zabeležena su tri poraza u Evroligi, smenjen je Duško Ivanović, a na njegovo mesto doveden Janis Sferopulos.

Šok terapija nije upalila pošto je Zvezda poražena u dva derbija u kratkom vremenskom intervalu te se sada crveno beli nalaze u nezavidnoj situaciji pred meč sa Bajernom.

Lazić je u meču sa FMP-om doživeo povredu, tačnije prelom rebra i zbog toga će odsustvovati sa terena i do mesec dana.

"Još uvek sam na poštedi, s obzirom da je deseti dan od povrede, neke prognoze su da će trebati mesec dana, ali ću već sledeće nedelje odraditi prvi kontrolni pregled i nadam se da će to ići sve u dobrom smeru i dajem sve od sebe da bude dobro i da skratim taj period", počeo je Lazić.

Kapiten Zvezde je istakao da je očekivan bolji start, ali da je dosta faktora uticalo na to.

"Nadali smo se da će to biti mnogo bolje, nažalost izdešavalo se od početka sezone dosta nekih stvari, gde smo na okupljanju već bili nekompletni i onda se na svakih sedam dana vraćao po neko iz reprezentacije, usput su nas zadesile i povrede. Samo smo par treninga uradili u punom sastavu. Došlo je do promene trenera, tim je dosta promenjen od prošle sezone. Treba vremena i strpljenja da se tim uigra. Vreme radi za nas na neki način."

Lazić je rekao da je tek početak sezone i da tim ima vremena da se vrati na "pravi" put.

"To su neke stvari na koje ne možemo da utičemo, neke povrede su izbacile igrače iz stroja. Jednostavno, dosta je bilo turbulentno sa te strane, ali biće sve okej, nema potrebe za panikom, duga je sezona, tek je prvi mesec prošao, jun je daleko, imamo vremena da sve ispravimo i vratimo se na put koji želimo i vratimo se na rezultate i ciljeve", rekao je Lazić i dodao da je i prošle sezone tim krenuo loše, ali je uspeo da se uzdigne.

"Tek je novembar, ima još vremena. Prošle sezone je takođe bilo turbulentno. Imali smo promenu trenera u prvom delu sezone, ali je sve došlo na svoje mesto. Imali smo dosta propuštenih šansi i izgubljenih utakmica koje su nas koštale plej-ofa, ali na kraju kako smo krenuli od početka sezone, na kraju je to bilo okej. Navijači su imali uvid kako je prošle sezone izgledalo, pa sad očekuje da to krene od starta. Dosta je došlo novih igrača, pa je potrebno vreme da kliknemo, a treba napomenuti da je došao i nov trener".

Uporedio je Lazić Ivanovića i Sferopulosa.

"I jedan i drugi insistiraju na detaljima, Janis malo više na tranziciji i brzoj igri, čak i pocenu greške, što je dosta evidentno u prva dva derbija, imali smo dosta izgubljenih lopti. Potrebno je vreme, ali sam siguran da ćemo da se u veoma kratkom vremenu da se vratimo na pravi put."

Košarkaši Crvene zvezde u četvrtak od 18 časova i 30 minuta dočekuju Bajernu u okviru šestog kola Evrolige u "Beogradskoj areni".

"Važno je, ne samo sutra, već i tokom cele sezone da dobijemo podršku, jednostavno uz maše navijače smo dosta jači i opasniji, dok se protivnici dive atmosferi kao i drugi. To je dokaz koliko su nam važni na svim utakmicama. Iskoristiću priliku da ih pozovem sutra i na svaku narednu utakmicu pošto je to potrebno", zaključio je Lazić.

Bonus video:

00:48

Nemanja Vidić igrao povređen

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.