SFEROPULOS PREUZEO ODGOVORNOST: Ja sam kriv!
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

iskreno

SFEROPULOS PREUZEO ODGOVORNOST: Ja sam kriv!

Težak poraz crveno-belih

Objavljeno: 23:10h

Trener Crvene zvezde Janis Sferopulos je pokušao da objasni ubedljiv poraz svog tima od Olimpije iz Milana sa 93:71.

Ništa nije slutilo da će rezultat biti toliko nepovoljan po domaće koji su doživeli najteži poraz od početka sezone.

- Večeras nismo imali dobru i stabilnu igru do kraja. Završili smo prvo poluvreme sa dobrim momentumom, a onda na početku drugog smo imali prednost, igrali smo pametno u odbrani. Nažalost, posle tajmauta, oni su nastavili da igraju veoma dobro napadački, imali su dobar šuterski dan, postigli su 11/13 trojki u drugom delu i mislim da je to bilo veoma važno za utakmicu, da se promeni momentum i da im da tu prednost. Pokušali smo da se vratimo, na sedam minuta pred kraj smo imali pet poena minusa. Promašili smo jedan "lej-ap", na kraju u poslednjih pet minuta se desio kolaps. Moramo da naučimo iz ovog meča. Znamo za kvalitet Armanija, moramo da igramo odbranu bolje, menjali smo je pet-šest puta, u većini trenutaka su se oni prilagodili i našli načine da postignu poene, uglavnom spolja. Neki šutevi su bili kontestirani. Moramo da se borimo za svaki meč, bez obzira da li ovde ili na strani. To moramo da uradimo. Hoću da zaključim činjenicom da nismo dali sreću navijačima koji su došli ovde. Razočarani smo zbog toga, ali hoćemo da ih vidimo ovde - rekao je Sferopulos.

KK Crvena zvezda, KK Olimpija Milano, Evroliga
foto: Starsport©

Preuzeo je odgovornost za poraz.

- Trener je odgovoran, ja sam odgovoran. Pokušaću da nađem rešenje - dodao je trener Zvezde.

Bolomboj nije imao minutažu kao inače...

- Počeo je drugo poluvreme, potom smo promenili odbranu, želeli smo da napravimo prednost preko Majka Tobija i njegovog šuta spolja.

Šta je presudilo?

- Nije to bio manjak koncentracije, nego neka vrsta kolebanja da se uzme šut. Imali smo u drugom poluvremenu momente kada nismo bili odučni, nekada smo se dvoumili da li da šutnemo ili dodamo loptu. Zbog toga moramo da budemo spremni da napadnemo i da budemo agresivniji.

Šta se dešava sa Adamom Hangom?

- Pre svega, imali smo neke igrače koji su važni, a koji nisu igrali. Neću da tražim izgovore. Verujem u sve igrače. Ko god nedostaje, možemo to da nadoknadimo ostalima. Hangina povreda nije toliko ozbiljna, biće sa nama od nedelje, vežbaće bez kontakta, videćemo kad će se on vratiti, ali neće to biti neki dugi vremenski period.

Miloš Teodosić, KK Crvena zvezda, KK Olimpija Milano
foto: Starsport©

Nema vremena za tugovanje...

- Ne, moramo da razumemo da su to iskusni igrači. Posle velike pobede ili velikog poraza, morate da budete spremni da igrate novu utakmicu. Treba da se borite, već od sledeće utakmice.

Bonus video:

04:16

Teodosić posle poraza od Olimpije

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.