TABELA EVROLIGE: Partizan gleda ka vrhu, od Zvezde gora samo dva tima!
Džejms Naneli i Miloš Teodosić u duelu, Foto: Starsport©

večiti u eliti

TABELA EVROLIGE: Partizan gleda ka vrhu, od Zvezde gora samo dva tima!

Nekima se baš sviđa, dok drugi sklanjaju pogled s nje

Objavljeno: 23:04h

Odigrano je i 13. kolo Evrolige, a večiti rivali imaju potpuno različite rezultate i raspoloženja.

Partizan je sa tri vezana trijumfa stigao do skora od sedam pobeda i šest poraza, dok je Crvena zvezda posle dva uzastopna neuspeha u Španiji na skoru od četiri pobede i čak devet poraza.

Crno-beli se nalaze na deobi šestog mesta, pošto isti skor imaju još i Olimpijakos, Valensija, Makabi Tel Aviv i Anadolu Efes. Nalaze se samo jedan trijumf iza Monaka i Baskonije koji se nalaze na deobi četvrtog mesta.

Košarkaši Partizana
Košarkaši Partizanafoto: Starsport©

Sa druge strane, crveno-beli dele poziciju 15 sa Olimpijom iz Milana, dok su iza ova dva tima samo prežaljena Alba i prežaljeni Asvel.

Do kraja regularnog dela sezone ostala je još 21 utakmica i nema sumnje da ništa nije gotovo, ali je jasno da je pred Zvezdom težak put do povratka u gornji deo tabele.

Košarkaši Crvene zvezde
Košarkaši Crvene zvezdefoto: Starsport©

Što se tiče Partizana, crno-beli pred sobom imaju tri vezana gostovanja, protiv Žalgirisa, Valensije i Real Madrida. Ukoliko bi se sa tih evropskih putovanja vratili sa jednom ili dve pobede, dobrano bi uvećali svoje šanse za visok plasman.

Zvezda u naredna tri meča igra u Beogradu, a rivali će joj biti Alba, Real Madrid i Makabi Tel Aviv (Izraelci domaćini u Pioniru).

Izabranici Janisa Sferopulosa više nemaju šta da čekaju i u ta tri meča morali bi da upišu barem dva trijumfa kako bi održali korak sa timovima koji su ispred nje.

Standings provided by Sofascore

Bonus video:

05:39

KOŠARKA

(Espreso/A.K.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.