"TOPIĆ BI MOGAO DA BUDE PRVI PIK NA DRAFTU": Amerikanci razmatraju Nikolu kao jedog od najboljih igrača generacije!
Topić bi već sledeće sezone mogao da se otisne u NBA, Foto: Starsport©/Peđa Milosavljević

VELIKI POTENCIJAL

"TOPIĆ BI MOGAO DA BUDE PRVI PIK NA DRAFTU": Amerikanci razmatraju Nikolu kao jedog od najboljih igrača generacije!

Topić bi mogao da uradi ono što nijedan Srbin pre

Objavljeno:

Nikola Topić iz Crvene zvezde, trenutno pozajmljen Megi, privlači pažnju NBA skauta svojim impresivnim performansama.

Postoji mogućnost da Topić bude prvi pik na NBA draftu s obzirom na njegove izvanredne rezultate tokom sezone.

Na poslednjem susretu protiv svog matičnog kluba, Crvene zvezde, Topić je ostvario izvanredan učinak od 21 poena, 5 skokova i 5 asistencija.

Tokom leta, sa mladom reprezentacijom Srbije, Topić je osvojio zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu i proglašen je za najboljeg igrača turnira.

Sve ove impresivne igre mogu ga postaviti kao potencijalnog prvog pika na NBA draftu.

"Topić majstorski obavlja ulogu startnog plejmejkera za Megu iako je najmlađi igrač u timu, rođen je 10. avgusta 2005. Argument da će on biti prvi pik leži u sjajnoj produkciji u ABA ligi: kroz 10 utakmica, prosečno postiže 18.9 poena, 6.8 asistencija, 3.2 skoka i 1.1 ukradenu loptu po utakmici uz šutiranje od 52 posto iz igre. Poseduje treći najbolji indeks igrača, popularnu ukupnu metriku u evropskoj košarci, u ligi".

"Topićeva karakteristična veština je prolazak ka košu i postizanje poena. Ima izuzetno brz prvi korak da probije prvu liniju odbrane, i izvanrednu brzinu da se odvoji kada dostigne najveću brzinu. Dokazao je da je vešt u završnoj fazi napadaove godine, postižući 66.3 posto svojih šuteva za dva. Često ga vidimo kako ostavlja svog branioca u prašini i završava sa produžetkom prema košu, ili koči i stvara otvoren prozor dok mu protivnik prolazi pored. Topiću nije potrebno postavljanje bloka da bi stvorio dodir sa obručem, ali je i dalje impresivan u pik-en-rolu. Pokazao je sposobnost da brzo preda loptu kao dodavač i manipuliše uglovima i tempom da bi stvorio prilike za postizanje poena za sebe i svoje suigrače",ističe prestižni "Sbnatons".

Bonus video:

00:29

Grobari obeležavaju godišnjicu smrti Ivana Perovića

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.