ŽREB ZA KUP KORAĆA: Večiti saznali rivale!
Željko Obradović i Janis Sferopulos, Foto: Starsport©/Srđan Stevanović

KUP RADIVOJA KORAĆA

ŽREB ZA KUP KORAĆA: Večiti saznali rivale!

Kuglice će izvlačiti Dejan Davidovac i Aleksa Avramović, košarkaši Zvezde i Partizana

Objavljeno: 07:54h

Crvena zvezda i Partizan ne mogu da se susretnu pre finala Kupa Radivoja Koraća, odlučeno je žrebom za to takmičenje posle kojeg su poznati svi parovi.

Večiti rivali su na suprotnim krajevima kostura. Zvezda, kao branilac trofeja, u četvrtfinalu igra protiv FMP, a ukoliko opravda ulogu favorita i slavi čeka je polufinale protiv boljeg iz duela Borac Čačak - Čačak 94.

Košarkaši Crvene zvezde slave trofej u Kupu Radivoja Koraća prošle godine
Košarkaši Crvene zvezde slave trofej u Kupu Radivoja Koraća prošle godinefoto: Starsport/Peđa Milosavljević

Sa druge strane, Partizan turnir u Nišu otvara protiv debitanta Hercegovca iz Gajdobre. Zatim u polufinalu ide na Megu ili Vojvodinu.

Željko Obradović i košarkaši Partizana
Željko Obradović i košarkaši Partizanafoto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Tok žreba

Parovi četvrtfinala: Borac Čačak - Čačak 94 Crvena zvezda - FMP Mega - Vojvodina Partizan - Hercegovac - Treneri Crvene zvezde i Partizana Joanis Sferopulos i Željko Obradović u prijateljskom razgovoru.

- Ceremonija je počela minutom ćutanja zbog preminule legende naše košarke Dejana Milojevića.

Uoči žreba

Ove godine Kup Radivoja Koraća biće od srede, 14. do subote, 17. februara u hali "Čair". Osam učesnika će biti podeljeno u dva šešira - u prvom su Partizan, Crvena zvezda, Mega i čačanski Borac, dok se u drugom nalaze FMP, novosadska Vojvodina, Čačak 94 i Hercegovac iz Gajdobre. Poslednja dva tima pravo na učešće u kupu stekli su kao finalisti drugostepenog Kupa Srbije.

KK Crvena zvezda, KK Partizan, Večiti derbi, Evroliga, Nemanja Nedović
foto: Starsport©

To znači da duel Partizana i Zvezde nije moguć samo u četvrtfinalu, dok je moguće da se sastanu u polufinalu, ukoliko žrebom tako bude odlučeno. Četvrtfinalni dueli igraju se u sredu i četvrtak, 14. i 15. februara, polufinale je zakazano za 16. februar, dok je 17. februara planirano veliko finale. Zbog TV prava, Partizan i Zvezda će u odvojenim danima igrati svoje četvrtfinalne utakmice. Žreb je u Beogradu u utorak od 13:30. Očekuje se, kako najvljuju iz KSS-a, da uskoro budu poznate cene kompleta ulaznica, kao i početak prodaje. Trofej brani Crvena zvezda.

Bonus video:

00:22

Navijači Zvezde čekaju u redu za kartu za evroligaški derbi

(Espreso/Sportal.blic.rs/Bojan Marinković/Prenela: N.J.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.