EVROLIGA PROTIV 40.000 OČIJU! Delije će poludeti, Zvezda nije pokradena!? (FOTO)
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa iz Kaunasa, Foto: Starsport©

saopštenje

EVROLIGA PROTIV 40.000 OČIJU! Delije će poludeti, Zvezda nije pokradena!? (FOTO)

Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, stoji u poruci

Objavljeno: 19:02h
Veljko Petrović

Crvena zvezda poražena je od Žalgirisa u 26. kolu Evrolige u Štark areni, a sada se saopštenjem oglasilo elitno evropsko takmičenje.

Delije su zasule parket brojnim predmetima zbog sudijskog previda, a besni navijači hteli su da se obračunaju sa arbitrima.

Delije su pokušale da spreče sudije da napuste teren i upute se ka svlačionicama
Delije su pokušale da spreče sudije da napuste teren i upute se ka svlačionicamafoto: Starsport©

"Ako 20.000 ljudi vidi istu stvar," rekao je Janis Sferopulos, trener crveno-belih vidno nezadovoljan.

Kinan Evans, košarkaš litvanskog velikana koji je nagazio liniji na polovini terena posle izvođenja lopte je opleo po Delijama.

Janis Sferopulos na utakmici Crvene zvezde i Žalgirisa iz Kaunasa
Janis Sferopulos na utakmici Crvene zvezde i Žalgirisa iz Kaunasafoto: Starsport

Ono što će još više razbesneti navijače Crvene zvezde je saopštenje Evrolige čiji stručnjaci izgleda bolje vide od 40.000 očiju!

Glavni arbitar bio je Huan Karlos Garsija iz Španije, a pomagali su mu zemljak Đordi Alijaga i Karmelo Paterniko iz Italije.

- Sa 21.1 sekundom do kraja igre, Dovidas Gedraitis zabija loptu iz prednjeg polja Žalgirisa Kaunasa do Kinana Evansa. Kinan Evans prima loptu i dodaje Tomasu Dimši koji pravi ličnu grešku. Sudije su utvrdile da Kinan Evans nije stao na liniju sredine terena tokom svog poseda, tako da nije dosuđen prekršaj zadnjeg polja. Odeljenje za košarkaško suđenje Evrolige je pregledalo više dostupnih uglova kamere za igru i nije pronašlo nijedan jasan i ubedljiv vizuelni dokaz da je Kinan Evans stao na liniju sredine terena, pa je stoga utvrđeno da je sudijska ekipa pravilno odbacila poziv - stoji u saopštenju.

Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa iz Kaunasa
Detalj sa utakmice Crvene zvezde i Žalgirisa iz Kaunasafoto: Starsport©

Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i propisima Zakona o javnom informisanju i medijima.

Bonus video:

00:15

Delije napravile fantastičnu koreografiju

(Espreso/Veljko Petrović)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.