LOŠE VESTI ZA ZVEZDU PRED MOGUĆI DERBI U FINALU KUPA? Delije se hvataju za glavu!
Miloš Teodosić, Foto: Starsport©

nije dobro

LOŠE VESTI ZA ZVEZDU PRED MOGUĆI DERBI U FINALU KUPA? Delije se hvataju za glavu!

Ne može gore

Objavljeno: 19:45h

Košarkaši Crvene zvezde savladali su Čačak 94 sa 87:52 u polufinalu Kupa Radivoja Koraća. Protivnik Zvezde u finalu u Nišu biće bolji iz duela Partizan - Vojvodina - 21 čas.

Nakon meča trener crveno-belih Janis Sferopulos zabrinuo je sve rečima o povredi Miloša Teodosića:

- Želim da čestitam igračima na utakmici. Igrali smo protiv tima koji igra specifičnu odbranu. Imali smo mnogo promašenih šuteva na startu. Igrali smo bolju odbranu u drugom poluvremenu, a proradio je i napad. Imamo još jednu utakmicu sutra u finalu, želimo da se borimo za prvi trofej u sezoni.

Zadovoljan je zalaganjem igrača.

- Kao što sam rekao na početku treniranja Zvezde, verujem u svoje igrače. Svi su spremni i igraju kada su mi potrebni. Bitan mi je mentalitet koji ima Ilić, kao i ostali igrači. Roster je dugačak, ali isto tako i sezona. Mora da bude tako. Srećan sam sto su svi imali dobar pristup, ispravan mentalitet i pomogli timu. Kada trener vidi ovakvu sliku na terenu, normalno da da šansu.

Janis Sferopulos
Janis Sferopulosfoto: Starsport©

Debitantski nastup je upisao i Andrej Kostić, junior kluba sa Malog Kalemegdana.

- Svi su verovatno razumeli koliko je Kostić talentovan. Jako sam zadovoljan, ovo mu je prva utakmica u seniorskom timu. Nismo imali mnogo treninga zajedno, nije poznavao sistem skroz, ali je igrao jako dobro i zalagao se. Bilo mi je važno da promovišemo igrače iz naše akademije, to mi je cilj gde god da sam bio trener. Zadovoljan sam kako Kostić i ostali momci iz akademije rade.

Teodosić i dalje ima problema sa povredom.

- Nije 100 posto spreman, osetio je bol, ali je želeo da igra. Imaće minutažu ne znam koliku.

Preskočio je pitanje o potencijalnom protivniku u finalu.

- Hajdemo o tome sutra, jer prvo Partizan treba da odigra sa Vojvodinom. Svaka utakmica je drugačija, znamo ih i oni nas poznaju. Najbolji tim će pobediti.

Ispostavilo se da je teže bilo četvrtfinale za Crvenu zvezdu.

- Prva utakmica je bila teža, jer je početak jednog eliminacionog takmičenja i uvek je teže na početku. Timovi koji su u podređenom položaju igraju sa više motivacije jer nemaju šta da izgube i uvek igraju maksimalno protiv favorita. Tri tima iz ABA lige se nisu plasirala u polufinale, to vam govori da je ovo takmičenje iznenađenja. Na kraju dana, naš pristup je u obe utakmice bio maksimalan, mogao sam da podelim minute i da sve pripremim za finale.

Bonus video:

00:24

Vesna Čović ne vidi zbog transparenta navijača

(Espreso/D.T)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.