BRODOLOM CRVENE ZVEZDE! Crveno-belima preti KATASTROFA
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: Starsport

neverovatno

BRODOLOM CRVENE ZVEZDE! Crveno-belima preti KATASTROFA

Košarkaši Zvezde u nezavidnoj poziciji

Objavljeno: 15:49h

Košarkaši Crvene zvezde su zabeležili 6. uzastopni poraz u Evroligi, a do kraja regularnog dela sezone su ostala još četiri kola.

Crveno-beli će prvo ugostiti ekipu Virtusa, a potom slede okršaji sa Realom, Olimpijakosom i Anadolu Efesom.

Imao je klub sa Malog Kalemegdana respektabilna imena u svom timu, najavljena je borba za Fajnal-for, a izgleda da će se boriti da ne odigraju najgoru evroligašku sezonu od kada je na snazi aktuelni format elitnog takmičenja.

Bilo je tu dosta pehova, ali i dosta loših procena skaut službe crveno-belih, pa zvezdaška javnost jedva čeka da se agonija u Evroligi završi.

Košarkaši Zvezde
Košarkaši Zvezdefoto: Starsport©

Izabranicima Janisa Sferopulosa se ne može ništa zameriti, borili su se za svaku loptu i nakon što je svima bilo jasno da su šanse za plej-in minimalne.

Porazom od Panatinaikosa su konačno ugašene, ali daleko od toga da košarkaši Zvezde nemaju za šta da se bore.

Pre svega, ovi mečevi im mogu doneti na samopouzdanju u nastavku takmičenja u ABA ligi gde će potražiti spas sezone i pokušati ponovo da ugrabe kartu za evropski scenu gde su se takmičili drugi niz godina.

Plejmejker i lider Zvezde Miloš Teodosić je bio jasan nakon novog bolnog poraza.

- Teško je igrati utakmice bez rezultatskog značaja, ali moramo da ih iskoristimo za ono što dolazi. Treba da budemo fer i odužimo se navijačima masksimalnim pristupom. To je vrsta karaktera, na tome treba da radimo - rekao je Teodosić nakon meča sa Panatinaikosom i dodao:

Topić i Teodosić
Topić i Teodosićfoto: Starsport©

- Teško je motivisati se, a onda dođe i sporan sudijski kriterijum. Nije pravo kada igraš, ostalo nam je još četiri kola do kraja, moramo da odigramo muški! Sledi Virtus, njima pobeda treba, ali mi idemo da pobedimo i zagorčamo nekom život od tih ekipa.

Dodatni motiv može biti da ostvare makar još jednu pobedu ne bi li nadmašili najlošiju evroligašku sezonu 2020/21 kada su imali skor 10-21 i završili na 17. mestu.

Naredni najgori rezultat je ostvaren 2017/18 i 2019/20 kada su bili 14. uz skor 11/19, odnosno 11/17 (prekinuta sezona).

U sezoni 2021/22 su zauzeli 11. poziciju sa skorom 12/16 nakon izbacivanja ruskih klubova iz takmičenja.

Prošle sezone su bili na 10. poziciji koja ove godine vodi u plej-in, a 2016/17 su imali najbolji plasman i završili takmičenje kao 9.

Bilo kako bilo, Zvezda ima jako težak raspored i biće potrebne mnogo bolje partije da bi nadmašili najgori rezultat kluba.

Naredna šansa je već u petak kada Virtus iz Bolonje stiže u Beograd, meč je na programu od 19 časova.

Bonus video:

00:24

Zvezda odbranila Žućkovu levicu

(Espreso)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.