SENZACIONALNO! Svetislav Pešić povukao radikalan potez!
Svetislav Pešić i Nikola Jokić, Foto: Starsport

Selektor je rekao svoje

SENZACIONALNO! Svetislav Pešić povukao radikalan potez!

Kako će ovo uticati na srpsku košarku?

Objavljeno: 15:26h

Sednica Predsedništva Košarkaške lige Srbije donela je pravi "bum", pošto je pored razmatranja kalendara za Superligu Srbije u obzir uzet i predlog da se Dubai pozove u takmičenje za narednu sezonu!

Naime, kako prenosi "Meridijan Sport", na inicijativu selektora reprezentacije Srbije, Svetislava Pešića, pričalo se o mogućnosti da Dubai pristupi Košarkaškoj ligi Srbije naredne sezone.

Doneta je i uslovna odluka da ekipa iz Emirata može da igra srpsku ligu, pod uslovom da pokrije sve troškove putovanja i smeštaja samih timova.

Svetislav Pešić
Svetislav Pešićfoto: Starsport©

To nije ništa novo, jer je selektor Pešić već ranije razgovarao o potencijalu da Dubai zaigra u srpskoj ligi, a Meridijan Sport prenosi da je Partizan na sednici bio uzdržan po pitanju priključivanja tima iz Emirata u takmičenje.

Prema nezvaničnim informacijama do kojih je stigao Telegraf Sport iz izvora pri samom KK Dubai, Košarkaška liga Srbije nije jedina pored ABA lige koja je uputila poziv klubu za nastup u takmičenju, pošto su to već učinile još četiri lige sa prostora Evrope.

Načelno, Dubai želi da se priključi ABA ligi, a korak je napravljen posle održane Skupštine, posle koje su se odluci suprotstavili Partizan i Budućnost.

Bonus video:

01:51

KUZMANOVIĆ O JOKIĆU

(Espreso sport/Telegraf/Meridian sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.