"JE*E LUD ZBUNJENOG - ON JE ODLIČAN IGRAČ, A U ZVEZDI JE SMEŠAN": Bivši trener Zvezde OPLEO KAO NIKAD!
Janis Sferopulos, Foto: Starsport©

bez dlake na jeziku

"JE*E LUD ZBUNJENOG - ON JE ODLIČAN IGRAČ, A U ZVEZDI JE SMEŠAN": Bivši trener Zvezde OPLEO KAO NIKAD!

Postavio ključna pitanja

Objavljeno: 11:38h

Poznati košarkaški stručnjak Zmago Sagadin je analizirao dosadašnji deo sezone Crvene zvezde i bez imalo ustručavanja kritikovao Janisa Sferopulosa.

Crveno-beli su imali razočaravajuću sezonu u Evroligi, uprkos velikom broju stranih pojačanja koja su stigla tokom leta.

Nekadašnji trener Zvezde smatra da neki igrači nisu iskorišćeni na adekvatan način.

- Njihovi stranci, nisu adekvatno iskorišćeni. Primera radi, Majk Tobi. On je za mene izuzetno dobar igrač, a u Zvezdi izgleda smešno. U februarskim FIBA „prozorima“, za Sloveniju je odlično odigrao. A u klubu, ma tu lud j*** zbunjenog. Sve to je nelogično, pa on je odličan evroligaški igrač, samo dajem slikovit primer. Ili je slabo pripremljen, ili neadekvatno korišćen, to više nije bitno. Ima još takvih slučajeva u klubu sa Malog Kalemegdana. Sad je „isplivalo“ da je i Litvanac, Rokas Gedraitis loš, a on je odličan, posebno u napadačkom delu - rekao je Sagadin u analizi za "Sportklub".

Zmago Sagadin
Zmago Sagadinfoto: Starsport©

Nije tim sa Malog Kalemegdana imao sreće sa povredama.

- Objektivno, Zvezda nije imala sreće sa plejmejkerima zbog povreda, sad je glavni u toj ulozi Adam Hanga. Žao mi je zbog malog Nikole Topića, koji je trebalo da bude priključen od početka sezone, pa se možda onda ne bi povredio. Da je on isplivao kao prvi organizator igre, to bi bio veliki klupski sezonski plus, ovako…

Sferopulos nije uspeo da donese preokret kakav se očekivao nakon odlaska Duška Ivanovića.

- Ne volim svake godine novi tim, novi trener, to je katastrofa, tu nema kontinuiteta. Mislim da će morati da okrenu novi list, više da se oslone na domaće i košarkaše iz regiona. Sigurno da svake sezone imaju po pet, šest talentovanih iz svog pogona, ako ne za Evroligu, mogu dobro iskustvo da steknu u ABA ligi. Pa i tamo, ako si sedmi, ideš u plej of, ne bi rezultat, koji se uvek očekuje od velikih klubova, trpeo. Klub bi bar mogao da pokuša da krene tim putem. Odnosno, da razvijaju grupu koja donosi sutra i da drže trenerski kontinuitet, sa nekim ko će ostati bar nekoliko godina. Znači, poći drugim putem, mada ni trenutni nije baš toliko loš, nisu poslednji u Evroligi. Ali, ima jedna druga važnija stvar. Završiće se sezona, a crveno-beli neće znati ni sa kim će od jeseni, ni kako će, ni gde će… Ostaće mnogo toga u vazduhu - rekao je slovenački stručnjak.

Bonus video:

00:22

Teodosić predvodi slavlje Zvezde

(Espreso sport/Sportklub)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.