Odluka je pala! Igraće se druga Jadranska liga! (FOTO)
Foto: ABA liga/Ivica Veselinov

to je to!

Odluka je pala! Igraće se druga Jadranska liga! (FOTO)

- Vodimo određene razgovore i ne bi trebalo da imamo problema kao prošle godine, ali nikad ne reci nikad

Objavljeno:

Direktor regionalne košarkaške Jadranske lige Krešimir Novosel rekao je da je izvesno da će se igrati drugi rang tog takmičenja i to verovatno već od sledeće sezone.

Ovakva odluka predstavljaće ozbiljan korak za košarku u regionu, jer će dati i šansu klubovima iz zemalja bivše Jugoslavije koji nisu mogli da budu konkurentni u nacionalnim šampionatima timovima koji već godinama vode borbe na Jadranu.

- Vodimo određene razgovore i ne bi trebalo da imamo problema kao prošle godine, ali nikad ne reci nikad. Planirano je da utakmice druge ABA lige budu igrane sredinom sedmice dok bi se mečevi u ABA ligi i dalje igrali vikendom, tako da ne dođe do poklapanja termina i da sudije imaju vremena za odmor i putovanje. Cilj nam je da nemamo poklapanja termina ni sa nacionalnim prvenstvima i želimo samo veći broj kvalitetnijih mečeva - izjavio je Novosel za Glas Srpske.

foto: ABA liga/Ivica Veselinov

Skupština regionalnog takmičenja zakazana je za 10. jul u Zagrebu i na njemu će najverovatnije biti osnovana druga ABA liga i tada bi trebalo da se krene u izbor klubova koji će igrati u premijernom izdanju.

Prvi potpredsednik ABA lige Igor Dodik nedavno je potvrdio da je više od 20 klubova zainteresovano za nastup pa će među njima morati izabrati one koji zadovoljavaju određene uslove, kao što su finansijska stabilnost, kvalitet tima, tradicija, rezultati u poslednjih nekoliko godina...

- Pojedini klubovi su poslali pisma namjere za učestvovanje u drugoj ABA ligi i na sjednici Skupštine biće ustanovljena pravila na osnovu kojih će biti određeni učesnici. Rok za dostavu prijava ne postoji i sada je samo na pismima namjere dok će najvjerovatnije poslije tog sastanka biti zatraženo da se klubovi zvanično prijave i dostave određene garancije. Pokretanje druge ABA lige uopšte nije pod znakom pitanja, samo moramo da preciziramo neke stvari - rekao je Novosel.

Druga liga brojala bi 12 klubova isto kao i prva, a ostaje da se vidi kakav će biti raspodela mesta u takmičenju, odnosno koliko će koja država da dobije.

(Espreso.co.rs/Glas srpske/Mozzartsport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.