DESILO SE ČUDO! Ameri poraženi u košarci! (VIDEO)
Foto: Printscreen/Youtube

DA LI JE MOGUĆE?

DESILO SE ČUDO! Ameri poraženi u košarci! (VIDEO)

Dobrih šest godina nijedna selekcija SAD nije poražena u zvaničnoj utakmici (a ni nezvaničnoj), ali sada je tom nizu došao kraj

Objavljeno:

Košarkaška reprezentacija Amerike (do 19 godina) izgubila je u Egiptu i prekinula niz pobeda SVIH selekcija SAD započet još 2011.

POVRATAK U EVROPU?! Ode Lovernj! (FOTO)

Juniori Kanade, predvođeni dve godine mlađim bekom Ar-Džejem Baretom (38 p) i krilom Danilom Đuričićem (8), studentom Harvarda, eliminisali su "Amere" u polufinalu Svetskog prvenstva i tako ostvarili rezultat koji će zauvek pamtiti. Konačan skor bio je 99:87, a Kanađani će posle "otrežnjenja" od ovog podviga već danas zaigrati za svetsku titulu protiv Italijana.

TO SE UČI SAMO NA SRPSKOM BETONU! Bulutova finta usijala društvene mreže, a od Španaca napravila predmet sprdnje celog sveta (VIDEO)

Koliko je iznenađenje viđeno u Kairu pokazuje i istorija, koja govori da Amerika u seniorskom, U19 i U17 uzrastu nije izgubila na sedam uzastopnih svetskih prvenstava!

Apsolutni heroj takvog epiloga bio je mladi Beret, učenik Montverd akademije, koji je pre manje od mesec dana proslavio 17. rođendan. On je samo u prvom poluvremenu postigao 20 poena - više nego ostatak tima. - Dugo se priča o tome, 'Da li Kanada može da pobedi SAD?', 'Da li Kanada može da se bori protiv SAD?'. Danas smo pokazali da smo im uz rame. Ovaj rezultat samo mora da se 'prenese' na sve uzraste i da nastavimo da radimo - izjavio je Đuričić, momak koji vodi poreklo iz Nikšića.

NAJVEĆI KOŠARKAŠKI PARADOKS: Kako neko sa 209 cm igra pleja, a neko sa 198 cm centra? (FOTO)

Poraz Amerike nisu sprečili ni plejmejker Pejton Pričard (Oregon) sa 16 poena, krilo Pi Džej Vašington (Kentaki) sa 17 i centar Ostin Vajli (Oborn) sa 13 poena i čak 17 skokova. Pogledajte kako je Kanada pobedila SAD:

(Espreso.co.rs/Mondo)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.