Srpski derbi u regionalnoj ligi pripao Valjevčanima: Metalac savladao Mega Leks! (FOTO)

ABA LIGA, 13. KOLO

Srpski derbi u regionalnoj ligi pripao Valjevčanima: Metalac savladao Mega Leks! (FOTO)

Doskorašnji lider ekipa Mega Leksa poklekla je pred ekipom koja je imala tri vezana poraza u ovom takmičenju
Objavljeno: 22:48h

Košarkaši Metalca pobedili su u Valjevu Mega Leks sa 83:76 (15:17, 20:14, 25:23, 23:22), u utakmici 13. kola Jadranske lige, prekinuli niz od tri poraza i ostvarili petu pobedu u regionalnom takmičenju. Partizanu pripala drama u Pioniru: Vilson doneo pobedu nad Olimpijom 4 sekunde pre kraja! (VIDEO) Metalac je do pobede predvodio Dušan Kutlešić sa 20 poena i pet ukradenih lopti, Nikola Jevtović postigao je 16 poena uz šest skokova, a Tomislav Gabrić dodao je 14. U ekipi Mege najefikasniji je bio Danilo Nikolić sa 15 poena, Nikola Ivanović postigao je 13 poena i imao je pet skokova, a Aleksandar Aranitović 12 poena.

Metalac je u donjem delu tabele skorom od pet pobeda i osam poraza, a Mega, koja je prekinula niz od tri pobede, zauzima treće mesto na tabeli sa devet pobeda i četiri poraza. U 14. kolu naredne nedelje Metalac će igrati u Beogradu protiv Partizana, a Mega će dan kasnije u Sremskoj Mitrovici dočekati Crvenu zvezdu.
Trener Mege Dejan Milojević rekao je da je Metalac bio bolji i agresviniji od njegove ekipe. - Čestitam Metalcu na pobedi, danas su bili bolji od nas. Nismo ostvarili plan koji smo imali prvenstveno zbog toga što je Metalac odigrao agresivnije od nas. Naš presing su lakše rešavali nego što to deluje. Imali smo 20 izgubljenih lopti, a kada protivniku dopustite 12 skokova u napadu i kada dvojica najboljih igrača šutiraju 4/24 iz igre, ne možete da očekujete pobedu - rekao je Milojević. ABA liga, 13. kolo: Subota: Sutjeska - Zadar 71:60 Igokea - Tajfun 71:82 Partizan - Olimpija 76:74 Cibona - Budućnost 69:91 Nedelja: MZT - Cedevita 65:70 Metalac - Mega Leks 83:76 Ponedeljak: Krka - Crvena zvezda 21.00
Printscreen/Flashscore.com
(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.