Pobedila Barselonu, pa poklekla u Zagrebu! Zvezda nije zalila veliki uspeh Cedevitom, Musa blistao! (FOTO) (VIDEO)
Foto: aba-liga.com

ABA LIGA, 5. KOLO

Pobedila Barselonu, pa poklekla u Zagrebu! Zvezda nije zalila veliki uspeh Cedevitom, Musa blistao! (FOTO) (VIDEO)

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog.

Objavljeno: 19:04h

Crvena zvezda nije uspela da pobedu nad Barselonom ulepša trijumfom nad Cedevitom u Zagrebu. Vitamini su slavili sa 79:76, ostvarivši treći trijumf, dok su crveno-beli došli do drugog poraza.

Najefikasniji u pobedničkoj ekipi bili su Džanan Musa sa 17, Marfi sa 14 i Džonson sa 13, dok su kod poraženih bolji od ostalih bili Ročesti, Bjelica i Antić sa 18, 12, odnosno 13 poena.

Ova utakmica će ostati obeležena ogromnim brojem faula (55), a šutnuto je čak 58 slobodnih bacanja.

foto: ABA liga/Printscreen

Naredne nedelje Crvena zvezda ima dve utakmice u Evroligi, u utorak sa Himkijem u gostima, u četvrtak sa Makabijem kod kuće. Cedevita dočekuje Andoru u sredu u okviru Evrokupa.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

Sva dešavanja sa utakmice mogli ste da pratite uz naš dobro poznati lajv-blog.

KRAJ UTAKMICE! Utakmica je sve vreme bila rezultatski neizvesna, a onda se Cedevita na dva i po minuta do kraja odvojila na +4 trojkom Katića, koju je, međutim, odmah poništio Trevor Ročesti trojkom i sa dva slobodna bacanja u narednom napadu. Tada je beogradska ekipa povela sa jednim poenom razlike. Tada Lazić dobija petu ličnu grešku i šalje Stipanovića na liniju penala. On pogađa oba i vraća prednost Vitaminima. Meč je nastavljen promašajem Crvene zvezde i novom serijom Cedevite od 4:0 sa linije slobodnih bacanja, i tada je, sa +5, već bilo jasno ko će pobediti, na svega 18 sekundi do kraja. Feldinova dvojka na 12 sekundi do kraja vratila je meč na jedan posed razlike, ali su nova dva slobodna bacanja Nikolsa presudila Beograđanima.

KRAJ TREĆE ČETVRTINE! 63:61 za Cedevitu! I dalje veoma izjednačen meč, s tim što su Musa i Džonson raspoloženiji za napad od Zvezdinih glavnih igrača. Inače, do treće četvrtine Ročesti je imao samo jednu asistenciju, dok posle treće i on i Feldin imaju po četiri. Američki plejmejker sa crnogorskim državljanstvom je uspeo da postigne i dvocifren broj poena.

KRAJ DRUGE ČETVRTINE! 39:39! Veoma sličan rasplet druge, kakav je bio i u prvoj četvrtini. Zvezda je na minut i po do kraja gubila, ali je onda preokrenula i vratila se u vođstvo. Na kraju je završeno nerešeno, a evo i ko su najefikasniji igrači u prvoj polovini meča.

foto: ABA liga/Printscreen
foto: ABA liga/Printscreen

KRAJ PRVE ČETVRTINE! Iako je Zvezda u odbrani bila sjajna do poslednjeg minuta, i imala prednost od 18:14, Cedevita je posle dobre serije završila prvi period sa prednošću od 19:18! Musa i Džonson su zaslužni za preokret, što se napada tiče. Njihovi poeni doneli su prevagu.

BONUS VIDEO: Tejlor Ročesti posle pobede nad Barselonom

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.