Purgeri, dođite na piće! Vranković je rekao kad je trenutak da siđu s postolja: Duda Ivkovic otkrio tajne iz Atine 1995. (VIDEO)
Foto: Beta

zanimljiva priča

Purgeri, dođite na piće! Vranković je rekao kad je trenutak da siđu s postolja: Duda Ivkovic otkrio tajne iz Atine 1995. (VIDEO)

Posle utakmice dolazi mi žena, gotovo prebijena u publici, posle sveg tog proglašenja...

Objavljeno:

Proslavljeni srpski košarkaški trener Dušan Ivković je dao intervju za Nedeljnik i u njemu se osvrnuo na čuveni odlazak košarkaške reprezentacije Hrvatske sa postolja 1995. godine.

DA JE MARGARET TAČER NA VLASTI U SRBIJI, HULIGANA NE BI BILO U ROKU OD 24 SATA: Zašto VLADA SRBIJE kleči pred DIVLJACIMA? (FOTO) (VIDEO)

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: 'Sad je momenat da napustimo postolje.' Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političke direktive.Meni je to bilo smešno. Sama ta Atina 1995. i čuveni balkon, o tome sam mnogo puta govorio, uspostavili smo to u vrlo teškim uslovima.

Zatim je nastavio priču koja se bavi dešavanjima posle proglašenja pobednika i celokupne ceremonije u Atini.

- Završava se utakmica, mi smo u hotelu 'Karavel'. Napravljena je tako napeta atmosfera koju je formirao Košarkaški savez Grčke. Dva puta smo ih pobedili. Posle utakmice dolazi mi žena, gotovo prebijena u publici, posle sveg tog proglašenja. Ostanemo mi prisebni i naravno, te noći nema spavanja.

Kako kaže, stručni štab tadašnje selekcije Jugoslavije je "snimio" hrvatsku delegaciju kako se šunjaju u hotelu vraćajući se u Zagreb...

Ostali smo Kića, Željko, Vesko Barović i još neko društvo, sedimo kod tog šanka u 'Karavelu', već takoreći sviće. I vidimo hrvatsku ekipu kako gotovo na prstima idu, valjda su imali rani avion. Kažem ja: "Šta je, bre, purgeri, dođite ovamo na piće, šta se šunjate?" Niko se nije javio - ispričao je Duda Ivković.

BONUS VIDEO: Aleksandar Pešić izjava posle 156 Večitog derbija

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.