Novica je čovek ubica! Partizan i Cibona se klackali, ali onda je kapiten podelio nekoliko lekcija! (VIDEO)
Detalj sa meča Partizan - Cibona, Foto: Espreso

aba liga, 17. kolo

Novica je čovek ubica! Partizan i Cibona se klackali, ali onda je kapiten podelio nekoliko lekcija! (VIDEO)

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog

Objavljeno: 22:37h

Košarkaši Partizana pobedili su u Beogradu zagrebačku Cibonu sa 80:69 (17:17, 23:26, 21:16, 19:10), u utakmici 17. kola ABA lige. Partizan je predvodio kapiten Novica Veličković "dabl dabl" učinkom od 23 poena i 12 skokova. Najdžel Vilijams Gos postigao je 13 poena uz osam asistencija, Vanja Marinković dodao je devet poena, dok su Djordje Gagić i Aleksandar Aranitović postigli po osam.

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо
Nenad Čanak na meču Partizan - Cibona
Nenad Čanak na meču Partizan - Cibonafoto: Vladimir Sporčić

PREKRŠIO DOGOVOR! Loše vesti za Duška Vujoševića! (FOTO)

U ekipi Patizana debitovali su novi igrači Amerikanac Kvame Von, koji je postigao šest poena i Francuz Bondža Si, sa dva poena. U ekipi Cibone najefikasniji je bio Marko Tomas sa 22 poena, Luka Žorić postigao je 15 uz sedam skokova, a Branislav Ratkovica 12 poena i šest asistencija. Partizan je poveo sa 7:0, ali je Cibona uspela da se primakne na 13:14, pre svega zahvaljujući "trojkama" Tomasa, a zatim i da povede poen razlike posle bacanja Ratkovice. Ekipe su se posle toga smenjivale u vodjstvu, ali nijedna nije uspela da stekne više od četiri poena prednosti. U beogradskom timu koševe su postizali Marinković, Veličković i Aranitović, a sa druge strane Tomas i Žorić, koji je postigao poslednjih šest poena u završnici, za vodjstvo Cibone na poluvremenu od 43:40. "Trojkom" Ratkovice Cibona je stekla šest poena prednosti na početku treće deonice 46:40, a Partizan je posle toga uspeo da preokrene na 53:52. Ekipe su se posle toga ponovo smenjivale u vodjstvu, sve dok Partizan nije napravio seriju 8:0 i poveo sa 68:60. Bivši igrač crno-belih Ratkovica je prekinuo tu seriju poenima iz slobodnih bacanja, ali je Partizan posle poena Najdžela Vilijamsa Gosa prvi put stekao dvocifrenu prednost, 72:61. Beogradski tim je do kraja sačuvao prednost i stekao važnu pobedu u borbi za plej-of. Partizan je sada četvrti na tabeli sa devet pobeda i osam poraza, a Cibona zauzima deveto mesto skorom od šest pobeda i 11 poraza.

Sva dešavanja pre, tokom i posle meča pratili ste uz naš dobro poznati lajv-blog!

ČETVRTA ČETVRTINA

Novica Veličković nosi crno-bele, ggosti nemaju rešenje za njega, skače, pogađa, a u priču se uključio i Kvame Von koji takođe pokazuje kvalitet zbog kojeg je i doveden.

Nazor je već iskoristio sve tajm aute, iako je pet minuta do kraja meča. Nema rešenja u odbrani, nema rešenja u napadu. Vode crno-beli sa plus 10, čini se da je to to!

Novica Veličković
Novica Veličkovićfoto: Filip Plavčić

Kako je samo odigrao Novica Veličković... Gotovo je ovo, crno-beli nastavljaju pohod ka plej-ofu!

TREĆA ČETVRTINA 61:59

Rezultat i dalje klacka - na terenu je potpuni egal, a nije se puno toga promenilo od poluvremena - kod Partizana je glavni Novica sa 17 poena, a dobra vest je da se u meč uključio u Vilijams-Gos koji je pogodio svoju prvu trojku i ima 11 poena.

Sa druge strane Tomas kolo vodi i sada ima 18 koševa, ali to nije dovoljno za prednost.

DRUGA ČETVRTINA 40:43

Si je imao jedno monstruozno zakucavanje na samom početku nastaka i pokazao za šta je spreman! Rezultatska klackalica je obeležila ovu deonicu, a Luka Žorić je uzeo stvari u svoje ruke i postigao je 12 poena, od toga šest vezanih pred kraj prvog poluvremena.

Detalj sa meča Cibona - Partizan
Detalj sa meča Cibona - Partizanfoto: Espreso

Dobro igraju visoki igrači crno-belih u fazi napada, a gosti uglavnom rešetaju sa distance. Kao što smo najavili, biće ovde drame.

Ofanzivni skok Cibone je enigma za ekipu Nenada Čanka, ali crno-eli imaju sjajne procente šuta.

Novica je i dalje najinspirisaniji i ima 12 poena.

PRVA ČETVRTINA 17:17

Nerešen je rezultat posle prvih deset minuta. Andrić nije u sastavu crno-belih, ali zato su tu dve novajlije - Si i Von. novica Veličković je ponovo raspoložen i sa sedam poena predvodi svoju ekipu, a Si deluje veoma ozbiljno. Solidan je i Đorđe Gagić.

Sa druge strane dominira Marko Tomas koji po pravilu igra sjajno protiv Partizana i ima 13 poena, a prati ga Bane Ratkovica sa 7. Biće ovde uzbuđenja...

19:00 - Meč je počeo, sjajna atmosfera na početku!

Grobari na meču Partizan - Cibona
Grobari na meču Partizan - Cibonafoto: Espreso

18:40 - Delić atmosfere iz Pionira. Igrači dve ekipe se zagrevaju, tribine se polako popunjavaju.

Detalj sa meča Partizan - Cibona
Detalj sa meča Partizan - Cibonafoto: Espreso
Detalj sa meča Partizan - Cibona
Detalj sa meča Partizan - Cibonafoto: Espreso

BONUS VIDEO: Slovenački košarkaši slave uz pesmu Mitra Mirića.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.