Budućnost se osvetila Cedeviti, Bajern nekako do pobede, Lokomotiva ponovo juri! (FOTO)
Buducnost je ubedljivo savladala Cedevitu u Evrokupu, Foto: Beta

evrokup

Budućnost se osvetila Cedeviti, Bajern nekako do pobede, Lokomotiva ponovo juri! (FOTO)

Nakon tri vezana poraza od Mornara, Lokomotive Kubanj i Cedevite i gubitka liderske pozicije u ABA ligi Budućnost je deklasirala Cedevitu

Objavljeno:

Par dana posle duela okviru 19. kola ABA lige ekipe Budućnosti i Cedevite ponovo su odmerile snage, ovoga puta u Podgorici. Nakon tri vezana poraza od Mornara, Lokomotive Kubanj i Cedevite i gubitka liderske pozicije u ABA ligi Budućnost je deklasirala Cedevitu u 6. kolu Top 16 faze Evrokupa. Izabranici Aleksandra Džikića slavili su rezultatom 84:52 (23:6, 20:17, 24:12, 17:17) i tako završili takmičenje kao drugoplasirani u Grupi G sa skorom 4-2.

Suad Šehović je sa 14 poena (4/7 za tri), 3 skoka i 4 ukradene lopte bio najefikasniji u pobedničkom sastavu, a po 10 poena postigli su Kajl Lendri (7 sk) i Kajl Gibson (3 sk, 5 as).

Jure Zdovc će sigurno imati šta da kaže svojim igračima posle večerašnjeg poraza jer je samo Roko Ukić uspeo da stigne do dvocifrenog učinka (10 pts, 2 as), dok su ostali odigrali ispod svakog nivoa.

Bajern je pobedom nad Lijetuvos Ritasom potvrdio prvo mesto u grupi F, koje mu donosi prednost domaćeg terena u četvrtfinalnoj seriji. Tim koji vodi Saša Đorđević će se u četvrtfinalu sastati sa Uniksom, koji je danas bio bolji od Limoža.

U Bajernu su na gostovanju u Litvaniji najefikasniji bili Kaningem sa 21 i Buker sa 18 poena. Jović je postigao dva poena, uz tri skoka i četiri asistencije, a Lučić nije ulazio u igru.

Zapaženu partiju u pobedi Uniksa nad Limožom pružio je Danilo Anđušić, postigavši 12 poena, uz pet skokova i tri asistencije.

Obradovićeva Lokomotiva je savladala Trento i sačuvala oreol nepobedivosti u Evrokupu. Tim iz Krasnodara će kao prvoplasirani u grupi G, u četvrtfinalu

igrati protiv Gran Kanarije.

Grupa E: Galatasaraj – Alba 92:97 21:00 Gran Kanarija – Darušafaka

Grupa F: Lijetuvos Ritas – Bajern 85:87 20:45 Torino – Zenit

Grupa G: Budućnost – Cedevita 84:52 Trento – Lokomotiva 71:74

Grupa H: Uniks – Limož 88:78 Ređo Emilija – Asvel 75:68

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

BONUS VIDEO: Navijači sa Juga pevaju: S Kimijem selfi

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.