MIROTIĆA IZBACUJU SA EUROBASKETA: Zbog cepanja srpske zastave FIBA će ga suspendovati? (VIDEO)
Foto: Printscreen: Youtube/eurobasket 2015

MIROTIĆA IZBACUJU SA EUROBASKETA: Zbog cepanja srpske zastave FIBA će ga suspendovati? (VIDEO)

Španski mediji očekuju žestoku kaznu za njihovog reprezentativca zbog skandaloznog čina
Objavljeno: 14:12h

Skandal koji je izazvao Nikola Mirotić na Eurobasketu kada je posle poraza Španije od Italije pocepao srpsku zastavu izazvao je potrese u čitavom svetu i svi svetski mediji pišu o tome. MIROTIĆU, SRAM TE BILO: Crnogorac sa španskim pasošem pocepao srpsku zastavu! (VIDEO) Najviše se njegovim sramnim potezom bave Španci koji iz svojih povreljivoih izvora saznaju da bi FIBA mogla i da suspenduje njihovog reprezentativca sa Evropskog prvenstva.

Ovo su navodi "El Konfidensijala" koji upozorava da FIBA ne prašta i nema milosti prema akterima ovakvih incidenata, pa bi momak rođen u Crnoj Gori sa španskim pasošem vrlo lako mogao da pre vremena završi svoje prvo učešće na velikom takmičenju sa seniorskim timom Španije. Ovaj list piše i o žestokim reakcijama i uvredjivim porukama i psovkama koje je dobio do strane Srba putem društvenih mreža reprezentativac "crvene furije", a takođe i o tome da bi Mirotić mogao da ima problema sa ogromnom srpskom populacijom u Čikagu kada bude počela sezona u NBA ligi.
Ovim povodom se oglasio i Košarkaški savez Srbije koji se osudio akt reprezentativca Španije, ali je istakao da veruje Mirotićevim rečima da nije video da je u pitanju simbol Srbije, te da neće preduzimati nikakvu akciju povodom toga. - Košarkaški savez Srbije osuđuje potez Nikole Mirotića. Cepanje srpske zastave je neprihvatljiv čin bez obzira ko ga je i u kakvoj situaciji napravio. - Na osnovu snimka samog događaja, smatramo da Mirotić nije video da je u pitanju srpska zastava i da realno nije bio svestan šta je u tom trenutku učinio. Njegovo objašnjenje i izvinjenje dato preko tvitera deluju iskreno.
- Iz tih razloga, KSS neće dalje reagovati na ovaj događaj. Svu energiju ćemo usmeriti na utakmice koje naše momke očekuju do ispunjenja glavnog cilja - osvajanja medalje i plasmana na Olimpijske igre u Riju - navodi se u saopštenju KSS-a. Pogledajte još jednom njegov sramni čin cepanja srpske zastave za koji ne postoji opravdanje.


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.